Dirigente Hilversums Kantelkoor: ‘kom gewoon eens kijken’

Foto: Kantelkoor

Het Hilversumse Kantelkoor zoekt nieuwe leden. “Mensen blij maken met zingen, dat is mijn doel”, zegt dirigente Marion van Zonneveld enthousiast.

Het Kantelkoor is een laagdrempelig koor dat repeteert in Silo, het kerkje aan de Zadelstraat. Elke maandagavond zingt een enthousiaste groep mannen en vrouwen meerstemmige muziek in uiteenlopende talen. De akoestiek van het sfeervolle witte kerkje is prachtig.

Drempelvrees

“Elke repetitieavond start met een warming-up en stemoefeningen. Daarna gaan we aan de slag met een canon, lied of meerstemmige klassieke muziek”, legt Marion uit. “Het maakt niet uit of je ervaring hebt, ik vind het juist fantastisch om mensen met drempelvrees te helpen ontdekken hoe heerlijk zingen is, zodat er een wereld voor hen opengaat.”

Hoogtepunt

Koorlid Inge had aanvankelijk ook wat drempelvrees, maar besloot de stap te nemen. “Nu is de maandagavond een hoogtepunt in mijn week. We zingen uiteenlopende liederen in onder meer het Duits, Spaans, Latijn, Slavisch en Engels. Heel afwisselend. Elke repetitie van het Kantelkoor is zowel uitdagend als ontspannend. Moeilijk om uit te leggen, dat moet je eigenlijk zelf ervaren”, zegt ze.

Waarom is bij zingen sprake van zowel inspanning als ontspanning? Marion licht toe: “Zingen zorgt ervoor dat je loskomt van alles waar je je druk om maakt. Je kunt er volledig in opgaan. Het geeft veel ontspanning, omdat je niet over van alles kunt blijven nadenken. Tegelijkertijd vraagt de muziek al je aandacht, dat is inspannend.”

Kantelmoment

Het Kantelkoor is op zoek naar extra vrouwen én een flink aantal mannen. “Samen zingen geeft synergie: één plus één is drie. Als je met meerdere mensen zingt, bereik je veel meer”, zegt Marion. De dirigente wil iedereen de kans bieden om te ontdekken hoe ontspannend zingen is. “Kies voor een kantelmoment in je leven en doe eens iets anders. Zing een avond mee – geheel vrijblijvend. Leeftijd of ervaring is niet belangrijk. Kom gewoon eens kijken!”

Doe mee

Repetitie van het Kantelkoor vindt elke maandagavond plaats van 20.00-22.00 uur in kerkje Silo, Zadelstraat 3 te Hilversum. Er is geen contributie, wel een pot voor een vrije bijdrage. Wil je meer informatie? Of ontvang je graag de muziek? Stuur dan een bericht naar [email protected].

Het bericht Dirigente Hilversums Kantelkoor: ‘kom gewoon eens kijken’ verscheen eerst op Hilversum.

Bron: Hilversum push