Hunkemoller vermindert aantal vrachtwagens door Hilversum

Foto: Rudy Volkerink

Hunkemoller verhuist het magazijn van Baarn naar Almere, waardoor er minder vrachtwagens door Hilversum rijden. Bewoners aan de Liebergerweg hebben veel last van vrachtverkeer.

Het distributiecentrum van Hunkemoller huist op de Liebergerweg in Hilversum. De lingeriegigant zegt per 1 januari 2018 de huur op van het magazijn in Baarn en het verhuist naar een groter magazijn in Almere.

Minder vrachtwagens

De verwachting is dat daardoor minder vrachtwagens voor en van Hunkemoller door Hilversum hoeven te rijden. Vooral bewoners van de Liebergerweg ondervinden overlast van die vrachtwagens. Het bedrijf neemt ook voor alle eigen distributie-vrachtwagens in Almere te parkeren.

Toename

Wethouder Floris Voorink laat per brief weten dat dit niet betekent dat de lingerieketen vertrekt uit Hilversum. Er loopt nog een onderzoek naar de toekomst van het bedrijf. In de brief wordt overigens met geen woord gerept over de mogelijk toename van vrachtverkeer vanwege de constante groei van de lingeriegigant.

Reacties