Tuincentrum Ruizendaal Bussum stopt na 4 generaties

Foto: Google Maps

Voor Tuincentrum Ruizendaal in Bussum houdt het na bijna honderd jaar op. De eigenaren hebben besloten te stoppen met het bedrijf aan de Melkstraat.

Al vier generaties lang wordt er aan de Melkstraat 12 in Bussum bij Tuincentrum Ruizendaal handel gedreven. In 1921 begon overgrootvader Ruizendaal met het planten van fruitbomen wat snel werd uitgebouwd tot een goedlopende kwekerij. Vanaf 1985 startte opa Ruizendaal op dezelfde locatie het tuincentrum, wat naast de caravanstalling door Jankees en Claudia Ruizendaal jarenlang met liefde werd gerund.

Familiebedrijf

Het echtpaar heeft besloten het familiebedrijf niet voort te zetten. “Niet dat we gaan stoppen met werken, aldus Jankees Ruizendaal. “Integendeel, we gaan ons richten op een grotere stalling voor caravans en daarnaast pak ik mijn hovenierswerk weer op. Het tuincentrum vergde veel tijd van mijn vrouw en ik, waardoor ik niet aan dit soort klussen toe kwam.”

Inventaris

“Door middel van een vrijwillige bedrijfsbeĆ«indiging via Onlineveilingmeester.nl veilen we in twee delen de gehele inventaris. Het fijne van veilen is dat we in snelle tijd ons tuincentrum leeg verkopen en zo in 2018 al kunnen starten met de opbouw van de caravanstalling.”

Kijkdag

Voor geĆÆnteresseerden vindt er zaterdag 16 december een kijkdag plaats op de locatie aan de Melkstraat 12 in Bussum van 13:00 tot 16:00 uur.

Reacties