Eigenaar IJssalon ’t Perronnetje voelt zich in de steek gelaten

Foto: Google Maps

De eigenaar van IJssalon ’t Perronnetje is woedend, nu het er op lijkt dat de daders die haar terroriseerden niet vervolgd worden. Het OM en de politie reageren.

Op Facebook zegt de eigenaar dat ze zich in de steek gelaten voelt. “Boosheid, frustratie en teleurstelling is wat ik op dit moment voel. Je mag blijkbaar anderen pesten, terroriseren, kleineren, discrimineren, haatzaaien etc…en als de ander voor zichzelf opkomt…..dader wordt slachtoffer en slachtoffer wordt dader…hoezo victim blaming!”

Bedankt

“Gemeente en politie Hilversum jullie worden bedankt. Bedankt voor jullie bescherming, bedankt dat jullie mij het gevoel hebben gegeven dat ik veilig kon ondernemen in jullie stad, bedankt dat jullie mijn passie voor het ondernemerschap in Hilversum langzaam doen afbrokkelen”, zegt de eigenaar van ’t Perronnetje.

Laten stikken

De politie zegt juist dat ze er alles aan doen om te voorkomen dat er vervelende dingen gebeuren. “Als gemeente en politie hebben wij ons ingespannen om de rust terug te brengen in de buurt. Deze rust is er tot op de dag van vandaag. Wij krijgen nauwelijks signalen meer uit de buurt dat er sprake is van (jeugd)overlast. Wij zoeken met regelmaat contact met de buurt en met mevrouw Emanuels. De gemeente en de politie herkennen ons dus niet in het beeld dat wij “haar laten stikken”, integendeel.”

Mediation

Het OM richt de pijlen op mediation. “De officier van justitie heeft in een gesprek met de advocaat van de eigenaresse voorgesteld een mediationtraject in te gaan. Hierbij wordt buiten het strafrecht om geprobeerd om conflicten op een duurzame manier op te lossen. De advocaat heeft dit in overweging genomen en aangegeven dit met zijn cliënt te willen bespreken. Het OM heeft nog geen uitkomst van dit gesprek ontvangen.”

Het bericht Eigenaar IJssalon ’t Perronnetje voelt zich in de steek gelaten verscheen eerst op Hilversum.