Gemeente wil Station Hilversum Sportpark verplaatsen

Foto: Google Maps

De gemeente Hilversum wil station Hilversum Sportpark verplaatsen. Het zoekt daarvoor een samenwerking met de provincie Utrecht.

De plek waar Station Hilversum Sportpark staat, is de gemeente een doorn in het oog. Het doel van de gemeente is om de ligging van de perrons ten opzichte van Arenapark en Laapersveld en de voorzieningen op het station te verbeteren.

Aantrekkelijkheid

De gemeente wil vooral de aantrekkelijkheid van het station verbeteren. Het verplaatsen van het station moet bijdragen aan de aantrekkelijkheid van beide locaties voor bedrijven, werknemers, scholieren en bewoners.

Spoor verbeteren

Een andere reden van de samenwerking tussen Hilversum en Utrecht is de verbetering van het spoor. Zowel de provincie Utrecht als de gemeente Hilversum streven er naar dat het openbaar vervoer (in het bijzonder de trein) een aantrekkelijk vervoermiddel is voor werknemers en scholieren van Arenapark en Laapersveld. Ook na acht uur ’s avonds. Dat meldt de gemeente.

Het bericht Gemeente wil Station Hilversum Sportpark verplaatsen verscheen eerst op Hilversum.