Harald Merckelbach te gast bij Hilversum in Gesprek

Foto: Filmtheater Hilversum

Harald Merckelbach is 20 februari te gast bij Hilversum in Gesprek. De hoogleraar rechtspsychologie aan de Universiteit Maastricht wordt geïnterviewd door Cisca Dresselhuys.

’Hilversum in Gesprek’ is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waarbij iedere maand een andere gast centraal staat.

Nieuw boek

Aanleiding voor dit gesprek is Merckelbach’s meest recente boek ‘Intuïtie maakt meer kapot dan je lief is’. Hierin beschrijft hoe wij tegenwoordig via Twitter en Facebook de hele dag andere mensen de maat nemen. Dat kan een band scheppen, maar we kunnen er ook volledig mee in de fout gaan. Want onze morele intuïtie kan wel eens helemaal verkeerd zijn, waardoor onschuldige burgers soms een misdaad in de schoenen geschoven krijgen en misdadigers er volgens ons juist heel sympathiek en betrouwbaar uitzien.

Het Diner

Om 19.30 uur gaat de avond van start met het gesprek met Harald Merckelbach o.l.v. Cisca Dresselhuys. Zij maken ook ruimte voor vragen uit het publiek. Om 20.30 uur is er in de pauze de gelegenheid tot het laten signeren van je boek en om 21.00 uur gaat het programma verder met de keuzefilm ‘Het Diner’.

Het bericht Harald Merckelbach te gast bij Hilversum in Gesprek verscheen eerst op Hilversum.