Nabeschouwing: BZC’13 wint in duel met 3 rode kaarten

Foto: Cristel de Swart

Voor de Hilversumse clubs was het een kwakkelweekend. BZC’13 pakte een mooie overwinning in een duel met drie rode kaarten. William Puyk beschouwt.

Victoria – IJFC

Vooral onze koplopers lieten het lelijk afweten. Victoria ging thuis onderuit tegen middenmotor IJFC. Eerlijk gezegd had niemand binnen ons voetbalbolwerk Hilversum daar rekening mee gehouden, inclusief het team zelf. Na een 0-0 ruststand kwamen de IJsselsteiners vroeg in de tweede helft op een 0-1 voorsprong, die ze niet meer uit handen gaven.

Uitslag: Victoria verliest 1-0

SV Loosdrecht – JSV Nieuwegein

Heel wat beter ging het met SV Loosdrecht in de 2e klasse B. Sinds maanden pakten zij eindelijk een dikverdiende overwinning. De knorrboys kwamen nog wel vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar achtereenvolgens Tom Frinsel, Patrick Bonhof en Edwin Klok bogen die om naar een 3-1 winst. Wij zagen gelukkig weer blije gezichten achter de slagbomen. En nu doortrekken oranjeleeuwen!

Uitslag: Overtuigende 3-1 zege Loosdrecht

SV de Vecht – FC Hilversum

De eerste helft ging moeizaam, toch nog dat wintersyndroom in de benen? De van blessures herstelden en in de tweede helft ingevallen Jerraynell v.d. Pol (2x) en Davy Huijmans (2x) zorgden dat FC Hilversum alsnog met een ruime overwinning uit Loenen aan de Vecht vertrok.

Uitslag: Ruime 4-0 zege FC Hilversum

Altius – De Meer

Altius had het zwaar, speelde meer tegen zichzelf dan tegen tegenstander De Meer, dat op de laatste plaats bivakkeert. Het duurde dan ook tot ver in de tweede helft voordat er echt afstand genomen kon worden, nadat het zelfs met de rust nog met 0-1 achterstond. Voor Altius scoorde Glenn Hemmers, Samir Didouch en Jordy Arp. De Tornado’s kregen zelf nog twee doelpunten om de oren.

Uitslag: Altius wint met 4-2

SV Olympia’25 – Waterwijk

Het is zo zonde! SV Olympia’25 had minimaal een punt moeten overhouden aan de kraker tegen de koploper in 3C, Waterwijk. Op Sportpark Berestein kwamen onze buffels binnen vijf minuten in de tweede helft op een 0-2 achterstand. Met man en macht werd geprobeerd om in ieder geval een gelijkspel uit het vuur te halen. Helaas, het lukte alleen Abel Bijlsma om tegen te scoren.

Uitslag: Olympia’25 verliest 2-1

OSO – v.v. Hees

Twee ploegen die nog kans op het kampioenschap maken, maar vooral de titel in de tweede periode kunnen grijpen. Het werd helaas niet de wedstrijd waar het talrijke publiek ophoopte. Onnodig veel fouten zorgden voor een slechte eerste helft, 0-0. In de tweede helft zetten de gasten orde op zaken. Vooral het slimme spel van routinier Dennis Schaap viel op. OSO moet in de achtervolging voor de tweede periodetitel uit zicht is.

Uitslag: OSO verliest met 2-0

BZC’13 – v.v. Posthoorn

Buurman BZC’13 speelde ook thuis. Zij moesten een middenmoot duel uitvechten met v.v. Posthoorn. Het werd in de tweede helft ook letterlijk een gevecht. Gelukkig greep de scheidsrechter kordaat in door een rustpauze in te lassen. Het leverde drie rode kaarten op, maar ook drie punten voor BZC’13. Bilal El Aouami die na lang blessureleed inviel eiste gelijk de hoofdrol op, door tweemaal te scoren.

Uitslag: BZC’13 wint vechtduel met 2-0

HSV Wasmeer – MSV’19

En dan missen jullie de wedstrijd Wasmeer – MSV’19. De uitploeg kwam niet opdagen en gaven de voorkeur aan carnaval boven een voetbalwedstrijd! De tijden zijn helaas veranderd!