Voetbalweekend: het wintersyndroom van FC Hilversum en meer

Foto: Henk Hoekman

FC Hilversum heeft het net als vorig jaar in januari en februari moeilijk. Is er spraken van een wintersyndroom? Een vooruitblik op dit en alle andere wedstrijden door William Puyk.

Victoria – IJFC

Gaat onze koploper in 2B een nog groter gat slaan met de nummer 2? Daar is dan wel de hulp van TOV uit Baarn bij nodig. Victoria zelf speelt thuis tegen IJFC uit IJsselstein, gezien de vorm van onze Victorianen moet dit geen enkel probleem zijn. Dus Heeren van het Paviljoen geef die IJsselsteiners van katoen.

Aanvang: 15.00 uur, zaterdag 10 februari
Waar: Jagerspaadje 26, Loosdrecht
Voorspelling: Victoria doet het weer, winnen!

SV Loosdrecht – JSV Nieuwegein

Nee, wij gaan geen zielige verhalen opvoeren. Zijn potverdikkeme het Olympisch ‘voetbal’werelddeel Hilversum die de 6e olympische ring in zijn bezit heeft, de witte! Gewoon kop omhoog borst vooruit, wij zijn de echte oranje leeuwen achter de slagbomen. JSV Nieuwegein komt op bezoek, uit werd ten onrechte met 2-1 verloren. Ja voetbalbroeders uit SOUPtown, de ultieme kans om eindelijk orde op zaken te stellen. Revanchegevoelens moeten naar boven komen. Beetje het Angry Bird gevoel. De ‘soep’ballen in jullie voetbalbroeken moeten gaan borrelen als een koekoeksklokwerk. JSV moet die K.K.P. (Knorr Kook Pot) in.

Aanvang: 14.30 uur, zaterdag 10 februari
Waar: Sportpark Hallinckveld, Loosdrecht
Voorspelling: Het gaat gewoon gebeuren, SV Loosdrecht wint!

SV Olympia’25 – Waterwijk

Daar is ie dan! De eerste MEGA voetbalknaller van het weekend! Een TOPkraker op sportpark Berestein in 3C. In het belang van de thuisploeg(uiteraard), maar ook voor onze andere 2 Hilversumse ploegen in 3C is morgen de publieke steun aan SV Olympia’25 van onze hondstrouwe door weer en wind gaande voetbalverslaafde Hilversummers prioriteit nummer 1. De Buffels van Berestein gaan laten zien dat voetbalbolwerk Hilversum zich niet zomaar door een stelletje voetbalnomaden uit het drooggelegde stukje Zuidelijk Flevoland, genaamd Almere aan de kant laat zetten!

Aanvang: 15.00 uur, zaterdag 10 februari
Waar: Kininelaantje 11, Sportpark Berestein.
Voorspelling: Winst voor SV Olympia’25

SV de Vecht – FC Hilversum

FC Hilversum en het wintersyndroom. Want zij moeten nu toch eens beseffen dat ze tegen een voetbal i.p.v. een sneeuwbal moeten gaan trappen. Wat is dat toch met onze gelouterde, ervaren en niet gek te maken FC Hilversum ploeg? De parallel met januari/ februari 2017 begint weer duidelijk zichtbaar te worden. Het zou werkelijk waar doodzonde zijn als zij zich tweemaal tegen dezelfde winterslaap stoten. Morgen spelen zij uit tegen SV de Vecht, geen hoogvlieger. Dus de FC Hilversum kan dat even rechtzetten wat ze de afgelopen weken vergaten, namelijk winnen.

Aanvang: 14.30 uur, zaterdag 10 februari
Waar: Sportpark de Heul, Rijksstraatweg 178, Loenen aan de Vecht
Voorspelling: Duidelijke overwinning voor FC Hilversum

Altius – De Meer

Altius, Altius! Die gifBEKER. Laten wij hopen dat afgelopen week deze BEKER in Almere werd leeg gedronken. Daar gaan wij in ieder geval wel vanuit. Want als blijkt dat er morgen nog een slok in zit, dan zijn jullie echte druiloren. Ja, lees maar goed. Morgen komt voetbalvijand nummer 1 op bezoek, de laatste op de ranglijst, De Meer Niet letterlijk een vijand maar de grootste valkuil van de poule. Want, sla de boeken er maar op na, de meeste ploegen die er op de ranglijst goed voor staan struikelen juist tegen zulke ploegen. Het twee vingers in mijn neus syndroom, komt dan even op het voetbalveld kijken.

Aanvang: 14.30 uur, zaterdag 10 februari
Waar: Kininelaantje 6/7, sportpark Berestein
Voorspelling: Een ruime overwinning voor Altius.

BZC’13 – v.v. Posthoorn

Het is een beetje stil op het Jagerspaadje 30, misschien tijd voor bezinning? BZCers, elk nadeel heeft uiteindelijk zijn voordeel. Het mooie van een competitie waarin 3 periodetitels zijn te verdelen is dat er dus nog niets verloren is. Ja echt! Mooi hé. Laat al die andere ploegen maar even uitrazen, misschien is dat jullie tactiek wel om dan meedogenloos in die 3e periode toe te slaan. Want daar moet nog om gespeeld worden. Echt waar! Nou is dat een mooi positief vooruitblik van de nog lopende competitie. Tsjakka, het voetballeven ziet er in een keer rooskleuriger uit bij BZC’13. Luister vrienden, morgen in eigen huis komen de voetballende postbodes van v.v. Posthoorn op bezoek. Dat is het begin van de wederopstanding.

Aanvang: 14.30 uur, zaterdag 10 februari
Waar: Jagerspaadje 30, Loosdrecht
Voorspelling: BZC’13 pakt gewoon de 3 punten

OSO – v.v. Hees

BAM, BAM, BAM, de tweede TOPkraker binnen onze Hilversumse voetbalgrenzen. Een TOPaffiche in 4F. Ons aller OSO, leider in het klassement ‘Voetbalploeg seizoen 2017-2018’ tegen v.v. Hees uit Soest. Twee ploegen die het meer dan voortreffelijk doen, sterk uit de winterslaap zijn gekomen. Het wordt een titanenstrijd voor een volgepakte KIT. De VIP tribune is al weken uitverkocht, er kan werkelijk waar geen ‘hond’meer bij. Figuurlijk bedoeld! Beiden ploegen strijden volop mee voor het kampioenschap en uiteraard voor de felbegeerde 2e periodetitel.

Aanvang: 14.30 uur, zaterdag 10 februari
Waar: Jagerspaadje 28
Voorspelling: Een zwaar bevochten overwinning voor de thuisploeg, OSO dus!

HSV Wasmeer – MSV’19

En dan hebben wij uiteraard onze Powerboys uit Waslake City, die zoals iedereen weet hun wedstrijden op zondag speelt. Er had vorige week zoveel meer ingezeten dan die 4-4 bij Vreeswijk. Morgen mogen zij voor eigen publiek even de zaakjes rechtzetten. Trouwens bij winst gaan ze gelijk over hun tegenstander heen en wie weet spelen ze alsnog een rol in de 2e periodetitel.

Aanvang: 14.00uur, zondag 11 februari
Waar: Sportpark Anna’s Hoeve, Harry Bannikstraat, Hilversum
Voorspelling: De Powerboys doen hun plicht en pakken de 3 punten!

Het bericht Voetbalweekend: het wintersyndroom van FC Hilversum en meer verscheen eerst op Hilversum.