Gemeente wil mening Hilversummers over koopzondag

Foto: Gemeente Hilversum

De gemeente is voornemens de winkeltijdenverordening los te laten. Zij willen nu de mening van Hilversummers worden. Moet koopzondag worden vrijgegeven?

Insteek van de nieuwe verordening is dat winkeliers zelf besluiten wanneer zij wel of niet open gaan. Dat betekent alle dagen van de week, inclusief zondag. Mogelijk wordt het maximum van achttien koopzondagen per jaar dus losgelaten.

Betaald parkeren

De nieuwe verordening heeft niet alleen gevolgen voor de winkeliers maar misschien ook voor de Hilversumse burgers. Tijdens de openingstijden, dus ook op koopzondagen, is het betaald parkeren in het centrum en in het gebied daaromheen.

Oproep

De gemeente doet daarom een oproep: “Wij willen graag weten wat u van de nieuwe verordening vindt. U kunt tot 26 februari uw mening doorgeven via mail naar [email protected] onder vermelding van ‘inspraak winkeltijdenverordening’ of per post naar Gemeente Hilversum, t.a.v. R.SabbĂ©, postbus 9900, 1201 GM Hilversum. De winkeltijdenverordening vindt u hier.”