Tergooi benoemt Janneke Brink tot lid raad van bestuur

Foto: Tergooi

Tergooi heeft Janneke Brink benoemd als lid raad van bestuur van Tergooi. Zij volgt daarmee Ruurd Jan Roorda op die Tergooi verlaat. Ze start op 1 mei.

Janneke Brink (45) heeft een achtergrond als bedrijfskundige en is goed bekend met algemene en academische ziekenhuizen. Sinds 2013 is zij werkzaam als divisiemanager bij het UMC Utrecht waar zij primair verantwoordelijk is voor de patiëntenzorg. Vanuit die hoedanigheid is zij tevens verantwoordelijk voor het inzetten en optimaliseren van verbeterprocessen op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid. Als voorzitter van de regiegroep patiëntenportaal gaf zij daarnaast leiding aan de invoering, implementatie en optimalisatie van het portaal. In de jaren daarvoor was zij o.a. adjunct directeur Strategie, Beleid & Verantwoording van het Erasmus Medisch Centrum en manager Marketing & Communicatie bij ziekenhuis Rijnstate, waar zij o.a. de concernstrategie van het ziekenhuis ontwikkelde.

Prettige samenwerking

De raad van toezicht is zeer verheugd over de komst van Janneke Brink naar Tergooi. Jim Emanuels, voorzitter raad van toezicht: ‘In diverse rollen heeft zij bewezen om complexe zorgorganisaties op een gedreven, verbindende en resultaatgerichte wijze te kunnen aansturen. Haar ervaring in zowel een algemeen ziekenhuis als in academische ziekenhuizen is voor ons van grote waarde. Samen met bestuursvoorzitter Hans den Hollander gaat Janneke Brink nu verder invulling geven aan de – samen met de medische staf en de organisatie gekozen – strategische koers van Tergooi, zoals die de afgelopen jaren is ingezet. Zij gaan daarbij verder invulling geven aan toekomstbestendige zorg en samenwerking in de regio. De raad van toezicht ziet dan ook uit naar een prettige samenwerking.’

Blij

Ook Janneke Brink is blij met deze stap. ‘Tergooi loopt voorop om de zorg van de toekomst vorm te geven, waarbij de zorg voor de patiënt op de eerste plaats staat. Ik ben enthousiast over de gedrevenheid en betrokkenheid waarmee de professionals van Tergooi zich daar – dag in dag uit – voor inzetten. Ik kijk er naar uit om daar samen met hen een bijdrage aan te mogen leveren.’