Voetbalweekend: dorpsderby tussen SV Olympia’25 en FC Hilversum

Foto: Piet van Bemmelen

Net bekomen van de vorige top matches binnen ons voetbalkoninkrijk Hilversum of het volgend voetbalweekend staat alweer voor de poorten van voetbalbolwerk Hilversum.

En het wordt weer een weekend met het nodige voetbalvuurwerk die zijn weerga binnen onze voetbal landsgrenzen niet kent. Wederom een dorpsthriller van formaat en een ware streekderby tussen Bussum en Hilversum. Vroeger werden tussen deze twee voetbaldorpen ironische voetbalgevechten uit gevochten. Waar blijft die tijd? Nou, morgen is het zover.

Wij gaan de wedstrijden doornemen te beginnen bij onze koploper in de 2e klasse B Victoria. Vorige week een uitglijder, dus onze Victorianen weten wat ze moeten doen!! Even de teugels weer aantrekken en laten zien dat zij en niemand anders de terechte koploper is. Ze gaan naar CJVV, een ploeg uit Amersfoort die stijf onderaan staat. Nee, wij zullen in onze prognose niet over een walk over spreken maar wel over een duidelijke overwinning voor onze Heeren van het Paviljoen, want daar kan ook CJVV niets meer aan doen.

CJVV – Victoria

Wedstrijd: CJVV-Victoria
Aanvang: zaterdag 17 februari, 14.30 uur
Waar: Sportpark Rubensstraat, Gasthuislaan 70, Amersfoort.
Prognose: Duidelijk uitoverwinning voor Victoria

Laten wij hopen dat ze eindelijk in ene flow zitten, SV Loosdrecht. Vorige week behaalde ze een mooie 3-1 overwinning. Morgen spelen zij uit tegen de nummer 7 op de ranglijst, FC de Bilt. Thuis speelde onze Soupbrothers verdienstelijk gelijk. Maar de mannen achter de slagbomen moeten in staat zijn om ook in de Bilt minimaal een punt mee te nemen naar hun clubhuis.

FC de Bilt – SV Loosdrecht

Wedstrijd: FC de Bilt-SV Loosdrecht
Aanvang: zaterdag 17 februari, 14.00 uur
Waar: Sportpark Weltevreden, Weltevreden 1, De Bilt
Prognose: Gelijkspel.

Ja en dan staan er een paar TOPkrakers op het programma in 3C, de poule met o.a. SV Olympia’25 en FC Hilversum. En…. inderdaad laten die nou morgen in een heuse dorpsderby tegen elkaar spelen. FC Hilversum nog strijdend voor het kampioenschap, SV Olympia’25 in zijn debuutjaar geweldig meedraaiend op een 6e plaats. Morgen zullen zij elkaar ‘sportief’ gaan bestrijden in de enige echte vallei die voetballand Hilversum rijk is Crailoo. Is Hilversum definitief verlost van het wintersyndroom, want SV Olympia’25 staat te boek als een angstgegner voor de top 5. Het wordt zeer spannend.

FC Hilversum – SV Olympia’25

Wedstrijd: FC Hilversum-SV Olympia’25
Aanvang: zaterdag 17 februari, 14.00 uur
Waar: Sportpark Crailoo, Hilversum
Prognose: Dorpsderby’s staan op zich, dat de beste mag winnen!

En dan nog een TOPkraker in 3C, alleen deze wordt in Bussum gespeeld. Daar gaan BFC en Altius uitmaken wie voorlopig blijft meedraaien om het kampioenschap, eerlijk gezegd telt alleen winst voor Altius. BFC is aanvallend een levensgevaarlijke ploeg. Weet je die angels uit te schakelen dan kan de overwinning maar zo naar onze tornado’s gaan. Wil je deze topmatch met eigen ogen aanschouwen.

BFC – Altius

Wedstrijd: BFC-Altius
Aanvang: 17 februari, 15.15 uur
Waar: Gemeentelijk Sportpark Meerweg, Meerweg 65, Bussum
Prognose: geniepige overwinning voor Altius!

Ja en dan hebben wij uiteraard op de zaterdag nog onze twee vertegenwoordigers in 4F. Afgelopen zaterdag ging het mis met OSO, onze koploper in de 2e periodestand ging thuis lelijk onderuit tegen Hees. Morgen kunnen zij de zaken rechtzetten in Soest bij SEC. En als wij eerlijk zijn moet dit geen probleem opleveren. Sowieso qua stand is OSO dit verplicht maar ook als elftal zijn ze tot meer in staat dan hun voetbalmakkers uit Soest.

SEC – OSO

Wedstrijd: SEC-OSO
Aanvang: zaterdag 17 februari, 14.30 uur
Waar: Sportpark Bossstraat, Bosstraat, Soest
Prognose: 3 punten voor OSO

Vliegdorp – BZC’13

BZC’13 gaat naar Vliegdorp, echter vliegen hun gastheren niet al te hoog. Nee, het zijn eerder laagvliegers daar ze op de laatste plaats staan. Maar dat zijn nou juist wel de valkuilen. Dus BZC-ers, denk er niet te luchtig over. Geen 90% mentaliteit, het zal wel gevoel. Nee, gewoon van kiet af aan het voetbalgas er op.

Wedstrijd: Vliegdorp-BZC’13
Aanvang: Zaterdag 17 februari, 14.30 uur
Waar: Sportpark Kerklaan, Kerklaan10, Huis ter Heide
Prognose: Een zakelijke overwinning voor BZC’13

FC de Jeugd – Wasmeer

En dan onze enige ploeg op de zondag, HSV Wasmeer: afgelopen week waren onze Powerboys vrij, daar hun tegenstander carnaval vieren belangrijker vonden dan een competitiewedstrijd spelen, waar is de voetbaltijd gebleven? In ieder geval morgen komen zij weer in de wei en wel in Ede. Daar zullen ze moeten aantreden tegen voetbalvereniging FC de Jeugd. Een lange busreis in het verschiet, laten wij hopen dat Wasmeer hun gastheren net zo’n voetballes geven als tijdens de thuiswedstrijd. Want dan is er geen vuiltje aan de lucht in Ede.

Wedstrijd: FC de Jeugd-Wasmeer
Aanvang: zondag 18 februari, 14.00 uur
Waar: Sportpark Hoekelumse Eng, Sportparkweg 12, Ede.
Prognose: Wasmeer pakt de overwinning.