Drie tips om duurzaam te organiseren zonder extra kosten

Foto: Yon

ADVERTORIAL | Van kick-off meeting tot brainstormsessie tot groot belevingsfestival organiseren. Met deze drie tips van Locaties met Meerwaarde(n) doe je dat zo duurzaam mogelijk.

YON Vormgeefwerk tekende voor de frisse vormgeving van Locaties met Meerwaarde(n). Voor een passende uitstraling van je organisatie of evenement, moet je bij haar zijn. Hier zijn onze drie tips:

  1. Maak het menu (zo veel mogelijk) vegetarisch
    Een vegetariër die in een hummer rijdt, laat nog altijd een veel kleinere footprint achter dan zijn vleesetende, treinreizende collega. Veel eventlocaties bieden nu al een 40-60 verhouding (vleesgerechten ten opzichte van vega) in plaats van andersom. Maar helemaal zonder vlees kan natuurlijk ook. Sommige locaties zijn er zelfs in gespecialiseerd: bij deFruitproeverij bijvoorbeeld serveren ze alleen maar het heerlijkste vegetarische of veganistische eten.
  2. Zoek een locatie die zelf people-planet-profit hoog in het vaandel heeft staan
    Het zijn vaak inspirerende locaties met een verhaal, waar het maken van winst niet op nummer 1 staat. Soms hebben ze hun oorsprong in de non-profitsector, zoals bijvoorbeeld Kasteel Groeneveld (dat van Staatsbosbeheer is). De tarieven zijn daarom meestal gunstiger dan bij de super commerciële locaties.
  3. Verklein de CO2 footprint van je bezoeker
    Natuurlijk wil je dat er zo weinig mogelijk autokilometers worden gemaakt op weg naar jouw bijeenkomst. Dat kan door een locatie te kiezen die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Er zijn locaties die het CO2 verbruik van alle bezoekers compenseren, zoals Spant!. Of het programma biedt een carpoolservice aan.

Meer tips over duurzaam organiseren? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Reacties