Grafisch Atelier Hilversum viert 50-jarig bestaan met expo

Foto: Grafisch Atelier Hilversum

Het Grafisch Atelier Hilversum bestaat dit jaar 50 jaar. Een mijlpaal, want hiermee is het atelier een van de oudste open werkplaatsen van Nederland.

Dit jaar bestaat het Amsterdamse poppodium Paradiso ook exact 50 jaar. Tijd voor een samenwerking en wel in de vorm van een tentoonstelling van Paradisoposters tijdens een exclusieve platenbeurs.

Martin Kaye

De Britse letterfanaat Martin Kaye (Londen 1932 – Amsterdam 1989) ontwierp en zeefdrukte van 1972 tot 1983 alle posters voor het Amsterdamse poppodium Paradiso. Het atelier van Kaye bevond zich in de kelder van Paradiso. Hij drukte affiches terwijl boven zijn hoofd werd opgetreden door artiesten zoals Iggy Pop, The Jam, Prince, Herman Brood, Blondie, John Cale, U2 en vele andere muzikanten.

Feestelijke opening

Ed Visser heeft samen met Mels de Gooijer en Marleen van den Heuvel van het Grafisch Atelier Hilversum de handen ineen geslagen om een overzicht van het werk van Martin Kaye tentoon te stellen. Deze expositie zal feestelijk geopend worden op zaterdag 31 maart om 14:00 uur tijdens de jaarlijks terugkerende platenbeurs in de kunstenaarswerkplaats.

Stilstaan geen optie

Tijdens de feestelijke opening zal de Britse artiest The Drip Dry Man optreden, een voodoo-garage-swamp-gospel act waarbij stilstaan geen optie is. De afgelopen jaren stond hij als One Man Band garant voor memorabele shows op vele Europese poppodia, festivals, kroegen en straathoeken. Tijdens dit optreden zal hij gehuld zijn in sixties vloeistofprojecties verzorgd door de mannen van Sphinx. Sjaco Karmelk en Piet Koster maken lichtshows met de oorspronkelijke psychedelische lichtbeelden uit de sixties en seventies.

Exclusief

Een selectieve groep vinylhandelaren zal tussen de drukpersen van het Grafisch atelier hun exclusieve waar verkopen. De platenbeurs begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur.

De entree bedraagt 2 euro p.p. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.

De expositie met posters is vanaf 31 maart tot 30 april te zien in het Grafisch Atelier Hilversum aan de Noorderweg 96B in Hilversum. Geopend op werkdagen van 10.00 tot 14.00 uur of op afspraak: tel: (035) 621 62 62 of [email protected]