Stichting MZS gaat zich richten op de ouderenzorg in Hilversum

Foto: Pixabay

Stichting MZS gaat zich in 2018 inzetten voor de ouderen in Hilversum. Een initiatief van een stichting die bewust de juiste goede doelen kiest en dient. William Puyk, die bij de stichting betrokken is, vertelt.

Korte terugblik: stichting MZS werd in 2017 in het leven geroepen. De bestuursleden maken nog steeds deel uit van de organisatie ‘benefietwedstrijden Hilversums elftal’. Maar om de juiste snaar bij instanties, organisaties en sponsoren te raken is vanuit die organisatie een stichting opgericht.

Benefietwedstrijden

Het afgelopen jaar heeft stichting Mens, Zorg en Sport zich al ingezet door twee schitterende benefietwedstrijden (Hilversums elftal) georganiseerd namens het Hilversums Voetbal. Twee prachtige wedstrijden werden er voor goede doelen gespeeld.

Keep on Fighting nah

Wie herinnert zich nog de benefietwedstrijd op 22 maart 2017 bij SC ’t Gooi? Na 25 jaar speelde er eindelijk weer eens een Hilversums elftal, echter het was niet zomaar een wedstrijd. Een wedstrijd in het teken van het goede doel. De opbrengst die uit deze wedstrijd voortvloeide werd namelijk volledig gedoneerd aan stichting Keep on Fighting nah. De dragende kracht achter deze stichting is niemand minder dan Oud-Olympia trainer Rob Snijders. Het trieste verhaal over zijn zoon Joey is bij vele bekend en greep ons enorm aan. Joey kreeg tijdens het autorijden een hersenbloeding met als gevolg een zwaar auto-ongeluk. Joey is inmiddels aan het revalideren en met de opbrengst van die wedstrijd konden wij ons steentje bijdrage. Check de website voor meer info.

Voetbal Hilversum

Maar ook het tweede goede doel was er één waar zo goed als heel Hilversum en zelfs daarbuiten aan meedeed, wel of geen voetbaldier! In december 2016 verscheen namelijk op Facebooksite Voetbal Hilversum het bericht over Noah v.d. Hoek. De toen 3-jarige Noah vocht voor zijn leventje, lag op dat moment meer in een ziekenhuisbed dan in zijn eigen bedje. Een mega inzamelingsactie werd op poten gezet met als afsluiting de benefietwedstrijd van het Hilversums elftal tegen hoofdklasser Huizen bij HSV Wasmeer op 18 oktober 2017. Alles in het teken van onze dappere strijder Noah en ook nu konden wij een mooi bedrag aan de familie overhandigen voor de gezondheid van hun zoontje!

Ouderenzorg

Nu wij alweer in 2018 zitten is stichting MZS achter de schermen druk bezig met hun derde goede doel: de ouderenzorg in Hilversum/Wijdemeren. Onze ‘zwakkere, hulpbehoevende, vaak emotioneel en financieel zwaar hebbende oudere medemens zijn tegenwoordig het slachtoffer van de vele bezuinigingen. Ze verpieteren haast weg in onze verzorgingshuizen. Bezuinigingen, dat is wat je leest! Nog meer bezuinigingen. Ook op het verzorgend personeel, deze post is al jarenlang zwaar onderbezet. Lange dagen, ze doen hun uiterste best, niets meer dan lof voor deze hardwerkende personeelsleden. Maar de lach, het verzetje/pleziertje, het wordt steeds minder.

Stichting MZS

Samenwerking

En daar gaat stichting MZS dit jaar iets aan doen. Wij gaan samen met stichting Quast Music (drijvende kracht achter deze stichting is Henk Vink) sowieso zes verzorgingshuizen bezoeken en hen een geweldige middag bezorgen, met muziek, dans, een lach, een verhaal, lekkernijen uit grootmoeders tijd, wie weet komt zwarte kip fles ook nog even langs!

Davy Klaassen

Ter afsluiting van dit alles speelt het Hilversums elftal wederom een voetbalwedstrijd. Want om het allemaal mogelijk te maken is de stichting MZS ook een deel afhankelijk van de opbrengst van deze wedstrijd. Er zal namelijk een loterij plaatsvinden waar shirtjes van profvoetballers verloot gaan worden, denk aan onze eigen ambassadeur Hilversum voetbal, Davy Klaassen (Everton), maar het shirt van Wesley Hoedt (Southampton) is al binnen. Die van Soyfan Amrabat (Feyenoord) is onderweg en er komt ook nog een shirt van een Ajax speler. Maar ook op een bijdrage van gastheer v.v. Altius kunnen wij rekenen. Het ziet er schitterend uit. Deze wedstrijd zal trouwens dit jaar in een later stadium gespeeld worden bij v.v. Altius!

Verzorgingshuizen

Wij gaan vanaf volgende week zondag 11 maart t/m eind mei de volgende verzorgingshuizen bezoeken. Met dank aan stichting Quast Music (ondersteunt door Erik van Ouwerkerk en Frans Bilstra), en uiteraard onze vrijwilligers.

  • Buitenhof te Loosdrecht
  • St Joseph te Hilversum
  • De Egelantier te Hilversum
  • Nieuw Kerkelanden
  • Gooizicht
  • Zuiderheide