Hospice Kajan zit verlegen om vrijwilligers en zoek tijdens NLdoet

Foto: Hospice Kajan

Gemeente Hilversum doet op 9 en 10 maart mee aan NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Hospice Kajan zoekt dan vrijwilligers.

Hospice Kajan is aanwezig op NLdoet. Iedereen die aan de slag zou willen als zorgvrijwilliger , is op vrijdag 9 maart welkom voor een kennismaking met het Hilversumse hospice.

Warmte

De vrijwilligers nemen in Hospice Kajan een belangrijke plaats in. Zij zetten zich actief in voor de bewoners en hun naasten, zorgen voor warmte en begrip en brengen ieder hun eigen levenservaring en kennis mee.

Volledige verzorging

De zorgvrijwilliger werkt samen met en onder eindverantwoordelijkheid van de dienstdoende verpleegkundige. De zorg varieert van een helpende hand bij het in en uit bed gaan, douchen of eten en drinken tot volledige verzorging op bed. De bewoner geeft zelf aan waar hij of zij behoefte aan heeft. De zorgvrijwilliger is er ook voor een luisterend oor, een gesprek, een ontspannende massage, samen in de tuin zijn of simpelweg naast iemand zitten. ‘Er zijn’ voor de ander is het allerbelangrijkst.

Cursus

Het hospice biedt de vrijwilligers een introductiecursus voor hospice-vrijwilligers. En ze organiseren regelmatig thema-avonden en workshops over allerlei onderwerpen, zoals tiltechnieken, aromatherapie, lichamelijke verzorging en de laatste zorg.

Rondleiding

Tijdens NLdoet vertellen medewerkers hoe mensen bij ze aan de slag kunnen als zorgvrijwilliger. Geïnteresseerden zijn vrijdag 9 maart tussen 9.30 en 16.00 uur welkom voor een kopje koffie, uitgebreide informatie en een korte rondleiding door het hospice.