Directeur Beeld en Geluid: “We mogen heel trots zijn”

Foto: Beeld en Geluid

“De overheid bezuinigt op de publieke omroep. Maar als je de kwaliteit die de Nederlandse omroepen leveren en de kosten vergelijkt met de situatie in andere landen, dan mogen we heel trots zijn. Een interview met de algemeen directeur van Beeld en Geluid in Hilversum Eppo van Nispen tot Sevenaer.

Beter en Gedurfder

“Beeld en Geluid wordt vaak afgekort tot B en G, wat mij betreft staan die letters ook voor Beter en Gedurfder.” Eppo van Nispen tot Sevenaer, de nieuwe Algemeen Directeur van Beeld en Geluid, wil die organisatie omvormen tot een instituut voor mediacultuur, mediawijsheid, clubhuis voor mediamakers en nog veel meer. “Een plek van en voor ons allemaal.”

Niks opgeschoten

Hij komt uit de mediawereld voort en is daar altijd in blijven werken. Van Nispen tot Sevenaer begon zijn loopbaan bij de TROS, stapte over naar Studio 100, ging naar SBS, van daaruit naar de openbare bibliotheek in Delft en vervolgens naar de CPNB. Sinds begin dit jaar werkt hij weer in Hilversum. Gekscherend: “Toen ik op mijn eerste werkdag hier naar het Media Park reed, dacht ik: ik ben in al die jaren eigenlijk niks opgeschoten.”

Lees verder op Spreekbuis.nl.