Praat met burgemeester Pieter Broertjes bij Hilversum in Gesprek

Foto: Kastermans

Burgemeester Pieter Broertjes is maandagavond 19 maart te gast bij Hilversum in Gesprek. Broertjes wordt geïnterviewd door journaliste Cisca Dresselhuys.

Op maandagavond 19 maart, aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen, is burgemeester Pieter Broertjes te gast bij Hilversum in Gesprek. Broertjes wordt geïnterviewd door journaliste Cisca Dresselhuys. De keuzefilm van Broertjes is ‘Jackie’, waarin Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy kruipt, en wordt na het gesprek vertoond.

Vragen uit het publiek

Om 19.30 uur gaat de avond van start met het gesprek met Pieter Broertjes o.l.v. Cisca Dresselhuys. Zij maken ook ruimte voor vragen uit het publiek. Om 20.30 uur is er een pauze en om 21.00 uur gaat het programma verder met de keuzefilm ‘Jackie’.

Filmtheater Hilversum

’Hilversum in Gesprek’ is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waarbij iedere maand een andere gast centraal staat.

Tweede termijn

Pieter Broertjes (65) is vorig jaar aan zijn tweede termijn als burgemeester van Hilversum begonnen. In 2011 werd de PvdA-er hier benoemd. Daarvoor was hij hoofdredacteur van de Volkskrant, de krant waar hij in 1979 als sociaal-economisch redacteur was begonnen en waarvan hij sinds 1995 hoofdredacteur was. Zijn benoeming tot burgemeester was nogal onverwacht; journalisten worden zelden of nooit burgemeester. Maar voor een mediastad als Hilversum was dit toch iets minder vreemd.

Kaartjes

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.filmtheaterhilversum, of zijn te reserveren via (035) 623 5466. Kaarten voor Hilversum in Gesprek zijn € 7,50. Als u ook naar de film gaat, krijgt u € 2 korting op het filmkaartje en betaalt u voor gesprek + keuzefilm slechts € 14,50. Filmkaartjes zijn ook los te koop.