Voetbalweekend: BZC’13 wil revanche in streekderby met Eemboys

Foto: Cristel de Swart

Het Hilversumse voetbalweekend kent een aantal prachtige wedstrijden. Wat te denken van BZC’13 dat in de streekderby met Eemboys uit is op revanche. William Puyk blikt vooruit.

JSV Nieuwegein – Victoria

Victoria, nu opstaan. Het loopt enigszins stroef de laatste wedstrijden, daar is echter genoeg over gezegd en geschreven. Gelukkig staat iedere wedstrijd op zich. De laatste loodjes op weg naar iets moois weegt helaas iets zwaarder. Geeft niet, wij blijven vertrouwen houden in een goede afloop, vandaar dat wij zeker weten dat de punten morgen worden meegenomen naar het Paviljoen!

Aanvang: zaterdag 17 maart, 14.30 uur
Waar: Sportpark Galecop 1, Nieuwegein
Prognose: 0-1 is genoeg!

Odysseus’91 – SV Loosdrecht

Zo makkelijk als tegen VVZ’49 zal het op zeker niet worden voor SV Loosdrecht. Maar niets is onmogelijk. De mannen achter de slagbomen gaan naar nummer 4 op de ranglijst, Odysseus’91. Daar in Utrecht zal het zoals gezegd een stuk moeilijker worden, maar in de huidige vorm moet een stunt mogelijk zijn. Wij verwachten dan ook een nipte overwinning voor onze voetbalbroeders uit KNORRcountry. Laten wij zeggen 1-2.

Aanvang: zaterdag 17 maart, 15.15 uur
Waar: Sportcentrum Olympus, Uppsalalaan 3, Utrecht
Prognose: zwaar bevochten overwinning voor SV Loosdrecht

FC Hilversum – Buitenboys

En dan gaan wij richting de Crailose vallei. Zij zitten in een overwinningsroes. Ook morgen zal FC Hilversum door zijn ervaring maar vooral slimheid Buitenboys zonder enige illusie en puntloos naar Almere terugsturen. FC Hilversum blijft gewoon meedraaien voor de titel.

Aanvang: zaterdag 17 maart, 14.00 uur
Waar: Sportpark Crailoo
Prognose: Duidelijke overwinning voor de thuisploeg.

Altius – Wartburgia

Ook Altius speelt een thuiswedstrijd, maar de Tornado’s moeten oppassen. Er is nog geen man over boord maar de Altiusploeg moet iets meer gestroomlijnder voor de dag gaan komen. Zij incasseren teveel tegendoelpunten, scoren is geen probleem voor de ploeg. Maar een voorsprong vast houden en uitbouwen is een ander voetbalverhaal.
Morgen staat de wedstrijd tegen Wartburgia uit Amsterdam op het programma. Geen lastige klip maar wel een vervelende. Echter schatten wij de winstkans voor Altius beduidend hoger in dan die van hun tegenstanders.

Aanvang: zaterdag 17 maart, 14.30 uur
Waar: Kininelaantje 6/7, Hilversum
Prognose: Altius pakt de zege.

De Meer – SV Olympia’25

Let wel, alles valt en staat met onderschatting. Maar als dat nu nog niet duidelijk is, dan ligt het toch echt aan de spelers zelf. SV Olympia’25 gaat naar de rode lantaarndrager die er werkelijk waar weinig van bakt dit seizoen. Het moet dan ook een simpele overwinning worden, niets meer en niets minder.

Aanvang: zaterdag 17 maart, 14.30 uur
Waar: Sportpark Drieburg, Drieburgpad 9, Amsterdam
Prognose: Ruime overwinning voor de Olympianen

FZO – OSO

Zij gaan naar de koploper, daarnaast door iedereen bestempeld als de gedoodverfde titelfavoriet. Ook OSO zal morgen dus de kracht van deze ploeg uit Zeist gaan ervaren. Toch zien wij kansen voor OSO. Want ook de mannen van de KIT zijn de laatste weken goed op dreef. Het zal misschien niet een klinkende overwinning worden, maar een punt wegsnoepen uit Zeist behoort tot de mogelijkheden.

Aanvang: zaterdag 17 maart, 14.30 uur
Waar: Sportpark Blikkenburg, Zinzendorflaan 1, Zeist
Prognose: Gelijkspel

Eemboys – BZC’13

En dan toch nog een een prachtige streekderby dit voetbalweekend, twee ploegen tegen over elkaar die uiteraard naast BZC’13 behoorlijk Hilversums getint zijn. Want bij Eemboys staat Rene Ribberink aan het roer, in het verleden negen jaar trainer geweest bij de Zebra’s. Maar ook een van zijn assistenten is een jongen uit Voetbalbolwerk Hilversum, Danny Kersenboom. Zal sowieso een leuk weerzin worden daar in Baarn. Maar het gaat om de punten. Eemboys pakte in Hilversum de overwinning, zal het BZC’13 in Baarn lukken?

Aanvang: zaterdag 17 maart, 14.00 uur
Waar: Eemboys, De Geerenweg 6D, Baarn
Prognose: gelijkspel

HSV Wasmeer – AS’80

De Powerboys, onze enige ploeg die op zondag binnen de lijnen komt. Zij spelen thuis tegen een ploeg die totaal van slag is. AS’80 is het lachertje van de 3e klasse D geworden. Door interne problemen is het 1e opgestapt. Een veredeld jeugdteam probeert er nog iets van te maken, maar tot nu toe krijgen zij klap op klap. En dat zal zondag als de powermachine op volle toeren draait niets anders zijn, wie weet dubbele cijfers??

Aanvang: zondag 18 maart, 14.00 uur
Waar: Sportpark Anna’s Hoeve
Prognose: HSV Wasmeer boekt een ruime overwinning

Het bericht Voetbalweekend: BZC’13 wil revanche in streekderby met Eemboys verscheen eerst op Hilversum.