Nabeschouwing: HSV Wasmeer vermorzelt tegenstander AS’80

Foto: Arthur Verweij

Het Hilversumse voetbalweekend kon niet beter verlopen dan voor HSV Wasmeer. Met dubbele cijfers droogde het opponent AS’80 af. William Puyk beschouwt.

HSV Wasmeer – AS’80

Niet 1 maar liefst twee Hilversumse ploegen schieten uit hun slof. Gisteren was het de beurt aan HSV Wasmeer om het doelsaldo op te krikken. Het verhaal over AS’80 is bekend. Een ploeg die het seizoen door omstandigheden met vele jeugdspelers moet afmaken en daarbij de ene nederlaag na de andere moet slikken. Zo ook gisteren in Hilversum bij de Powerboys. Tijdens de rust 4-1 leek het nog niet zover te komen maar na de rust liep Wasmeer over zijn tegenstander heen, 10-1. Doelpunten Wasmeer: Mitchel van Wees, Marco Leurs(2x), Sander Leurs, Tico Mulder, Roy Kuiper(2x), Stephan Heerschop(2x) en Martijn Brundel.

Uitslag: ongelofelijke 10-1 overwinning

De Meer – SV Olympia’25

En dan die andere 10 klapper op de zaterdag. Daar moest SV Olympia’25 naar de rode lantaarndrager in Amsterdam, De Meer. Ook een ploeg in zwaar weer. Helaas hadden de Olympianen daar geen boodschap aan. Zij keerden met een 1-10 overwinning terug in Hilversum. Doelpunten Olympia: Mo Moamedi(4x), Badr Rharssisse(2x), Abel Bijlsma(2x), Ilias el Mazouji en Bilal Abagdiou.

Uitslag: erop en erover voor Olympia; 10-1

JSV Nieuwegein – Victoria

Maar voetbalbolwerk Hilversum had ook met teleurstellingen te kampen. Victoria tot afgelopen zaterdag nog trots koploper in de 2B moest uit in Nieuwegein bij de plaatselijke JSV een nederlaag slikken. Onze Victorianen de laatste weken niet in grootste vorm zijn gepasseerd door Geinoord. Maar niet getreurd er zijn nog 8 wedstrijden te spelen en aan de finish worden de prijzen pas verdeeld!

Uitslag: 2-1 verlies Victoria

Odysseus’91 – SV Loosdrecht

Maar daar waar Victoria in de 2e klasse B in een mindere fase zit is de ploeg van trainer Roy Versluis aan een opmars bezig. SV Loosdrecht pakte zaterdag in de uitwedstrijd tegen nummer 4 Odysseus’91 een dikverdiende overwinning. De mannen achter de slagbomen zijn aan de eindspurt begonnen en zullen de komende weken nog mooie dingen laten zien. Doelpunten Loosdrecht: Aboubakr Ouaddouh, Sercan Ozturk, Edwin Klok en Nickay Schenk.

Uitslag: Loosdrecht wint 4-2

FC Hilversum – Buitenboys

Ze stevende af op een gelijkspel maar helaas door een foutieve inschatting van de scheidsrechter stond FC Hilversum na 90 minuten toch met lege handen. Thuis tegen Buitenboys uit Almere ging het stroef daar waar FC Hilversum de laatste wedstrijden goed voetbal lieten zien. Zaterdag voetbalde de mannen uit de vallei meer tegen zichzelf met als resultaat een 1-2 nederlaag. Doelpunt FC Hilversum: Dave Huijmans.

Uitslag: nipte nederlaag 2-1 FC Hilversum

Altius – Wartburgia

Altius kom weer eens juichen door een krappe maar wel verdiende overwinning. Thuis tegen het Amsterdamse Wartburgia keken de oranje/zwarte al binnen de minuut tegen een 0-1 achterstand aan. Direct wakker geschud namen zij voor de rest de wedstrijd in handen. Vlak voor rust kegelde Samir Didouch de gelijkmaker in de kruising en na rust besliste clubtopscorer Glenn Hemmers de wedstrijd door 1-2 tegen de touwen te jagen. Doelpunten Altius: Samir Didouch en Glenn Hemmers.

Uitslag: 2-1 zege Altius

FZO – OSO

Toch een maatje te groot voor de 4e klasse F! Dat roepen alle clubtrainers in 4F al het hele seizoen over FZO uit Zeist. Afgelopen zaterdag moest OSO naar Zeist. Vooraf hadden wij nog op een stunt gehoopt. Helaas ook voor OSO was er weinig eer te behalen ondanks dat de ploeg nog na een 2-0 achterstand op 2-2 kwam. Doelpunten OSO: Mohamed Ahmadi (2x).

Uitslag: 5-2 nederlaag OSO

Eemboys – BZC’13

En dan stond er nog de mooie streekderby tussen Eemboys en BZC’13 op het programma. Het zal absoluut met de kou te maken hebben gehad, maar het publiek kreeg van het van het getoonde schouwspel niet warm. Er vielen niet veel hoogtepunten waar te nemen en het duel eindigde zoals het begon, 0-0.

Uitslag: 0-0

Het bericht Nabeschouwing: HSV Wasmeer vermorzelt tegenstander AS’80 verscheen eerst op Hilversum.