Televisie-icoon Jef Rademakers in zonnetje gezet bij Beeld en Geluid

Foto: Jorrit Lousberg

Televisiemaker Jef Rademakers is vorige week geëerd met een hommage bij Beeld en Geluid. Er werd op zijn veelzijdige en kleurrijke televisiecarrière terug geblikt.

Onder anderen televisiecollega’s Berend Boudewijn, Viola Holt en Koos Postema blikten samen met Rademakers terug op zijn veelzijdige en kleurrijke televisiecarrière. Onlangs schonk Rademakers zijn persoonlijke collectie aan Beeld en Geluid. De schenking bestaat uit unieke rekwisieten, opnames, foto’s en memorabilia, zoals een aantal bijzondere brieven van Gerard Reve.

Enorme bekendheid

Met programma’s als Klasgenoten en De Pin Up Club verwierf Rademakers een enorme bekendheid in de jaren zeventig, tachtig en negentig van de vorige eeuw. Maar zijn oeuvre is zoveel breder dan dat. Zijn programma’s met Gerard Reve en tal van programma’s over politiek, sport, kunst, en literatuur zijn daar voorbeelden van. Met de De Geloof, hoop & liefde show (IKON) won hij in 1978 een Zilveren Nipkowschijf.

Klasgenoten

Willibrord Frequin, Viola Holt, Derk Bolt, Patricia Steur, Berend Boudewijn en Koos Postema keken samen met Rademakers in Klasgenoten-opstelling terug op zijn carrière.