Hilversumse stichting SEHZ start gratis wandelgroepen

Foto: SEHZ

Lekker onder begeleiding wandelen in de buitenlucht en daarmee je gezondheid verbeteren. Dat is het doel van de Nationale Diabetes Challenge. Ook in Hilversum gaan wandelgroepen van SEHZ van start.

De eerste op de avond van maandag 9 april. Deelname is gratis en iedereen is welkom, ook als je geen diabetes hebt maar gewoon zin in wandelen.

“Wandelen is een heel goede manier om aan je gezondheid te werken”, zegt Monique Vreeken, praktijkondersteuner en diabetesverpleegkundige bij huisartsenpraktijk Eedenburgh. Zij is een van de initiatiefnemers van de Diabetes Challenge. “Regelmatig bewegen helpt aantoonbaar tegen diabetes, hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol gehalte en andere kwalen. Bovendien is het leuk en gezellig om in groepsverband te
wandelen.”

Drie niveaus

De eerste groepswandeling gaat op maandag 9 april om kwart voor zeven ’s avonds van start bij Medisch Centrum de Eedenburgh aan de Frederik van Eedenlaan 13 in Hilversum. Afhankelijk van hun niveau en wensen lopen de wandelaars 5, 7,5 of 10 kilometer. Tot eind september wordt er wekelijks gezamenlijk getraind voor de Hilversumse Diabetes Challenge op 22 september en het landelijke Challenge Diabetes Festival op 29 september. Het is de derde keer dat het samenwerkingsverband van zorgverleners in Hilversum SEHZ de Diabetes Challenge aanbiedt. Zorgverleners uit Hilversum, zoals fysiotherapeuten, diëtisten en artsondersteuners, begeleiden samen met vrijwilligers de wandelgroepen en geven advies. Vorig jaar deden ongeveer 35 wandelaars mee aan de Diabetes Challenge.

Info

Start: maandag 9 april, 18,45 uur, Medisch Centrum de Eedenburgh aan de Frederik van
Eedenlaan 13 in Hilversum
Deelname: gratis
Aanmelden: niet nodig

Het bericht Hilversumse stichting SEHZ start gratis wandelgroepen verscheen eerst op Hilversum.