Populair Music Around the Fireplace verhuist op Werf35

Foto: Music Around the Fireplace

Na twee jaar in de Smederij op Werf35 te hebben gezeten, verhuisd het singer-songwriter evenement Music Around the Fireplace naar een andere locatie.

De nieuwe eigenaar van de Smederij heeft andere plannen met de huidige plek. De bezoekers hoeven echter maar éen deur verder te lopen, de nieuwe locatie de Stookplaats zit er namelijk direct tegenover.

Te gek

Marjolein de Swart, éen van de organisatie-leden van Music Around the Fireplace, zegt over de verandering: “De tijd in de Smederij was te gek, we zijn heel dankbaar dat we gebruik mochten maken van deze locatie. De afgelopen jaren werd het evenement steeds drukker bezocht, de Smederij kan zo’n 50 tot 60 bezoekers aan, nu in de Stookplaats kunnen er meer bezoekers komen. We zijn heel blij dat we Music Around the Fireplace kunnen verhuizen naar de overkant, de Stookplaats. Een concept als dit past niet zomaar bij elk café, deze locatie is zeer geschikt. Plus, er is in de Stookplaats een extra grote ‘fireplace’.”

Creatieve broedplaats

De Stookplaats is een creatieve broedplaats voor start-ups en bedrijven. Er zijn verschillende kantoren te vinden en er worden geregeld evenementen en festivals georganiseerd. De industriële sfeer van de voormalige gemeentewerf, Werf35, past volgens de organisatie heel goed bij het concept van Music Around the Fireplace.

Muisstil

Wat Music Around the Fireplace zo bijzonder maakt is dat er tijdens deze avond écht wordt geluisterd naar de artiesten. Marjolein voegt toe: “Bij concerten wordt vaak door de muziek heen gepraat, helaas is het tegenwoordig zeldzaam om een optreden bij te wonen waar het publiek nog luistert naar de muzikant. Bij ons is het tijdens de optredens muisstil.” Elke laatste donderdag van de maand kun je bij Music Around the Fireplace gratis komen luisteren naar drie verschillende singer-songwriters, altijd akoestisch en onversterkt. In intieme setting waar het haardvuur brandt en de Gooische speciaal biertjes koud staan. Ondertussen weten artiesten de plek goed te vinden, tot en met December 2018 is de line-up volgeboekt en is er een wachtlijst voor 2019.

Volgende editie

De eerstvolgende editie op donderdag 26 April zal dan ook gaan plaatsvinden op de nieuwe locatie, de Stookplaats, op Mussenstraat 9 in Hilversum. Met singer-songwriters Rachman & NOVA, Johan Keeman en Niekse.

Het bericht Populair Music Around the Fireplace verhuist op Werf35 verscheen eerst op Hilversum.