Filosoof Kees Kraaijeveld bij volgende editie Hilversum in Gesprek

Foto: Hilversum in gesprek

Op dinsdagavond 15 mei psycholoog en filosoof Kees Kraaijeveld te gast bij Hilversum in Gesprek. Arjo Klamer gaat het gesprek met hem aan. De keuzefilm van Kraaijeveld is ‘Life of Pi’, en wordt na het gesprek vertoond.

Helder denken is belangrijk voor het kunnen oplossen van problemen. Maar hoe leer je dat, hoe denk je überhaupt na, welk denkgereedschap kun je het best gebruiken? Hoe voorkom je dat je verdrinkt in alle informatie die op je pad komt en hoe onderscheid je hoofd- en bijzaken? Over deze vragen denkt en schrijft Kraaijeveld. In 2006 was hij een van de oprichters van ‘De Argumentenfabriek’ (denkbedrijf voor heldere argumentatie en strategie) die zich met deze zaken bezighoudt. Zijn werk draait sindsdien om helder denken en hoe je mensen hierbij kunt helpen.

Een gids voor helder denken

Kees Kraaijeveld is naast directeur van ’De Argumentenfabriek’ ook journalist en columnist voor Vrij Nederland en de Volkskrant. Samen met collega-psycholoog en Volkskrant-journaliste Suzanne Weusten schreef hij het boek ‘Nooit meer de weg kwijt in je brein’, een gids voor helder denken, dat inmiddels aan zijn vijfde druk toe is.

Enthousiaste Hilversummers

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waarbij iedere maand een andere gast centraal staat.

Kaarten

Om 19.30 uur gaat de avond van start met het gesprek met Kees Kraaijeveld o.l.v. Arjo Klamer. Zij maken ook ruimte voor vragen uit het publiek. Om 20.30 uur is er een pauze met gelegenheid tot kopen en laten signeren van Kraaijeveld’s boek en om 21.00 uur gaat het programma verder met de vertoning van ‘Life of Pi’. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.filmtheaterhilversum, of zijn te reserveren via (035) 623 5466.

Het bericht Filosoof Kees Kraaijeveld bij volgende editie Hilversum in Gesprek verscheen eerst op Hilversum.