Tentoonstelling “Vereeuwigd” in Grote Kerk Naarden.

Foto: Grote Kerk Naarden

Tot 26 juli staat in het koor van Grote Kerk Naarden de tentoonstelling “Vereeuwigd”. De prachtige foto’s vertellen de verhalen van ernstig of ongeneeslijk zieke mensen. Niet hun ziekte staat voorop, maar juist de levenskracht en de levenslessen die de ziekte hen heeft gegeven.

De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de zomeropenstelling van de kerk. Bij de expositie hoort een audiotour waarmee  bezoekers de verhalen kunnen beluisteren. De foto’s zijn gemaakt door bekende fotografen, zoals Micky Hoogendijk, Ruben Terlou en Linelle Deunk. Stichting Grote Kerk Naarden werkt, net als vele anderen, geheel belangeloos mee aan dit project.

René Gude, Filosoof des Vaderlands

Het project is een initiatief van de stichting LEVENXL die deze levenslessen als een inspiratiebron ziet voor ons allen, ziek of gezond. Zij wil mensen bewust maken van de kwetsbaarheid en schoonheid van het leven. De stichting bouwt hiermee voort op de nalatenschap van René Gude, Filosoof des Vaderlands, overleden in 2015. In Naarden wordt dit project afgesloten. De expositie was hiervoor te zien in het NatLab in Eindhoven en in de Domkerk in Utrecht.

 

Rondleidingen

Op zaterdag 14 en 21 juli zal Gert Willem Haasnoot, initiatiefnemer van de expositie, een rondleiding geven in de Grote Kerk Naarden (Marktstraat 13). Hij zal dan het ontstaan van het project en de achtergrondgedachte van stichting LEVENXL toelichten. De rondleidingen zijn gratis bij te wonen en starten telkens om 14:00 uur en 15:00 uur.

 

Reacties