Sportieve opening fitnesspark De Blaricummermeent

10-07 18 BLARICUM OPENING FITNESSAPPARATEN LAANTJOP DE DELTA
Foto:

De burgemeester Joan de Zwart-Bloch en wethouders van Blaricum hebben zich van hun sportieve kant laten zien tijdens de feestelijke opening van de fitnessroute in De Blaricummermeent. Dinsdag 10 juli bezochten ze de nieuwe fitnessroute. Wethouder Anne-Marie Kennis gaf het startsein waarop wethouder Liesbeth Boersen de nieuwe outdoor fitnesstoestellen uitprobeerde, onder begeleiding van de beweegcoaches van Sportief en Gezond Blaricum en Bootcamp club TEN.

Sporten in de buitenlucht 

Wethouder Anne-Marie Kennis vindt het fitnesspark een verrijking voor De Blaricummermeent: “Met haar centrale ligging, midden in het park is het een waardevolle aanvulling voor de wijk. Het is een prachtige plek, langs de oever met gras en bloemenvelden. De apparaten zijn professioneel en je kunt er alle spiergroepen op trainen en je conditie verbeteren. Het is hier heerlijk sporten in de buitenlucht.”

Spelen, sporten en ontspannen

De route bestaat uit kracht-, conditie- en fitheidsapparaten, zoals een soort roeiapparaat, legg push, powerpull, crossfit, bike en steps. Ook aan kinderen is gedacht. Die vermaken zich op een klim- of duikelrek. In totaal staan er vijftien toestellen en op het wandelpad komt bijzondere markering. De fitnessroute maakt onderdeel uit van het drie kilometerlange park dat langs de oever van rivier De Meentstroom door De Blaricummermeent loopt. Een groot deel van het park is inmiddels aangelegd met kleurrijke beplanting. Met de pluktuin, een trapveldje en de fitnessroute is het een prachtige plek geworden om te spelen, te sporten en te ontspannen.

 

Reacties