Gieren in Laren met Fred van Leer 

Foto: Webshoppr Commerce

Een roze loper was kittig geweest. Maar omdat de huisstijlkleur van het event nu eenmaal geel is moet hij ‘t er maar mee doen. Laren rolt de gele loper uit voor Fred van Leer die op zondag 7 oktober naar het Gooische dorpje komt voor het Fashion & Lifestyle Weekend waaraan vrijwel alle Larense winkeliers participeren. Fred presenteert er de modeshows. Wie die zondag rustig door de straatjes denkt te struinen kan zomaar oog in oog komen te staan met de topstylist, want de shows vinden plaats in verschillende Larense winkelstraten…

Van Leer: “Leuk dat ik mag presenteren bij dit fashionweekend. Ik ben hier nog niet eerder te gast geweest, dus het is voor ons allemaal de eerste keer en ik verheug mij! Met prachtige modellen presenteer ik de nieuwste collecties. Kom en laat je inspireren. Het zou natuurlijk ook leuk zijn als jullie alvast je best voor mij doen door er beeldig uit te zien als je komt kijken. Daar hou ik van. Tot gauw!” De modeshows staan in het teken van de najaarsmode en zijn bedoeld om bezoekers te inspireren bij het kiezen van hun kledingaankopen. Dat kunnen ze in alle gezelligheid doen want Fred is in het hele dorp te horen via speakers en de winkels serveren hapjes en drankjes.

Larense middenstand beleeft goed eerste halfjaar

Het event begint al op zaterdag 6 oktober en heet voluit ‘Fashion & Lifestyle Weekend Laren’ en dat is niet voor niets: nog nooit deden er zoveel verschillende Larense ondernemers mee aan een shopping weekend. “Ook de beddenspecialist en lokale beautyondernemers zijn vertegenwoordigd”, aldus Rob Poelman van de stichting Bijzonder Laren. “Het gaat goed met de middenstand. Er is bijna geen winkelruimte meer te huur en we hebben een hele goede, lange zomer gehad waarin de zomercollecties tot en met de sale uitstekend zijn verkocht. Dat brengt een vernieuwd enthousiasme met zich mee. We zien nu dat lokale ondernemers zelf met allerlei initiatieven de handen in elkaar slaan. Bijvoorbeeld de wijnwinkel die tijdens dit event een proeverij organiseert bij het visrestaurant.”

Gratis parkeren

De organisatie houdt rekening met honderden bezoekers, de hoogste aantallen worden op de zondag verwacht. Poelman: “De koopzondagen in Laren zijn altijd goed bezocht, onder meer omdat je in ons dorp gratis parkeert. Maar nu de horecaondernemers ook met allerlei acties deelnemen aan dit shopping evenement, verwachten we extra consumenten die komen voor het complete dagje uit.” Wie een parkeerplek wenst wordt aangeraden om ’s morgens op tijd naar het dorp te komen. Het event begint zaterdag om 11.00 uur. Vanaf station Naarden-Bussum rijden bussen naar het centrum van Laren.

Reacties