Een Dijk van Kunst en Cultuur’ Eemnes 2018

Foto: Lonneke Boots

Foto gemaakt door: Lonneke Boots

De Kinderjury heeft gesproken.

De eerste prijs is gegaan naar Manita Rebel met haar schilderij moeder en kind Chimpansee.

 

De overzichtstentoonstelling in Kunstcentrum KIJKOOR, van de deelnemende kunstenaars aan de kunstroute: ‘Een Dijk van Kunst en Cultuur’ Eemnes 2018, is zaterdag 6 oktober afgesloten met het bekend maken van de eerste drie prijswinnaars gekozen door een kinderjury.          

Leerlingen van de Mariaschool, uit groep 7 en 8, vormden de Kinderjury voor de Kinderkunstprijs Eemnes 2018. Zij bezochten de overzichtstentoonstelling in Kunstcentrum KIJKOOR en hebben gekeken naar de kunstwerken of ze een kunstwerk mooi vonden, hoe het gemaakt was, wat het voorstelde, of ze het misschien wilden kopen, wat voor kleuren er gebruikt werden en of het echt was of niet. Dit alles deden de kinderen met heel veel animo, nadat zij van Helga Schouten les gekregen hadden in’ kunstkijken’.

Op zaterdag jl. kwam Helga Schouten samen met wethouder Sven Lankreijer, de uitslag bij Kunstcentrum KIJKOOR aan de kunstenaars bekend maken. Waarbij de 3 winnaars alle drie een oorkonde ontvingen en de winnares ook een kunstwerk kreeg dat gemaakt is in Kunstcentrum Kijkoor.

Manita Rebel werd eerste met haar schilderij moeder en kind Chimpansee, de kinderen vonden het schilderij van Marike Bia-Ketelaar bijna het allermooist, zij is tweede geworden en het schilderij van Bert Wouters kwam glansrijk als derde winnaar tevoorschijn na het tellen van de stemmen.

Een mooi afsluiting van een geslaagde kunstroute, die doet uitkijken naar de volgende keer in 2020.

Info: Reggie van Berkel voorzitter DKC-Comité

 

Reacties