Film Natuurgeweld Gelderse- en Eemvallei 21 oktober

Foto:

21 oktober Film vertoning en bespreking: om 14.00 uur

Op zondag 21 oktober om 14.00 uur wordt de film vertoond:
“Natuurgeweld in de Gelderse- en Eemvallei – Geen van ons heeft het gezien of zal het ooit zien, daarvoor leven wij te kort”

De inleiding en presentatie zal gegeven worden de em. hoogleraar Marcel Creemer.

Deze film is een reconstructie van de wisselende landschappen (en bewoners daarvan) die de laatste kwart miljoen jaren in Midden-Nederland aanwezig zijn geweest. Sterk wisselend vooral door de klimaatschommelingen. Het natuurgeweld slaat vooral op de uitwerking van landijs en water op deze landschappen. Ook kijkt de film vooruit in de tijd (wat staat er nog te gebeuren). Voorafgaand aan de film zal de heer Creemers ter verantwoording een overzicht tonen van de belangrijkste klimaatcomponenten die hij in de film heeft verwerkt.

Verantwoording en film duren samen ca. een half uur, zodat er voldoende tijd overblijft voor het stellen van vragen, of de uitwisseling van ideeën. Marcel Creemers is geïnteresseerd in ieders commentaarr, die hij wil verwerken in een nieuwere versie. Voor zijn emeritaat was de heer Creemers hoogleraar economie (VU en Nijenrode). Hij heeft zich naderhand ontwikkeld tot een enthousiaste natuurfilmer en gedegen kenner van de uitwerking van landijs op onze landschapsontwikkeling. Als uitvloeisel daarvan heeft hij diverse geo-wandelroutes door de Utrechtse heuvelrug ontwikkeld.

24 oktober Kinderactiviteit: knutselen met steentjes
Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen vanaf 6 jaar gezellig komen knutselen met steentjes, diverse versierende materialen en stopverf maken de kinderen hun eigen creaties. Deze mogen uiteraard mee naar huis genomen worden. Voor deze kinderactiviteiten geldt een toeslag van € 1,00 voor materiaalkosten boven de entreeprijs van het museum. U bent vanaf 13.30 van harte welkom in ons museum.

Geologisch Museum Hofland
Hilversumseweg 51
Laren (tegenover La Place)
www.geologischmuseumhofland.nl

Reacties