Landelijke Natuurwerkdag 3 november Spanderswoud

Foto:

Aan de slag in het Spanderswoud op de Landelijke Natuurwerkdag

Boswachter John Didderen van het Goois Natuurreservaat zoekt vrijwilligers die op de landelijke Natuurwerkdag willen helpen in het Spanderswoud. De landelijke natuurwerkdag is dit jaar op zaterdag 3 november, de werkzaamheden zijn in de ochtend.

Het Spanderswoud is een bos met een rijke variatie aan planten en dieren waar enkele jaren geleden open plekken zijn gemaakt om als “heidestapstenen” te dienen voor zon- en warmte minnende planten- en diersoorten. Allerlei heideplanten en heidedieren kunnen zich zo door het bos verplaatsen van de geïsoleerd gelegen Fransche Kampheide via de Natuurbrug Zanderij Crailoo naar de Bussummer- en Westerheide en natuurlijk ook weer terug! Om deze ‘open’ heideverbinding te handhaven moet dichtgroei met bomen en struiken worden tegengegaan.

Met zaag en steekschop zullen de overtollige bomen en struiken worden verwijderd. Met het vrijgekomen materiaal worden takkenrillen en takkenhopen gemaakt die weer als schuilplaats kunnen dienen voor dieren.

Heb je zin om een ochtend lekker in de natuur aan de slag te gaan, meld je dan aan op de site www.natuurwerkdag.nl met het zoekwoord Heidecorridor ‘Spanderswoud’. Hier vind je meer informatie over de verzamelplek, tijden en de locatieleider.

https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/heidecorridor-spanderswoud

Reacties