HELP, mijn puber drinkt, Papageno huis 7 november

Foto:

Het alcoholgebruik onder pubers lijkt sinds de Nix onder je 18e campagne alleen maar te zijn toegenomen. Genoeg reden voor Stichting Verkering met Jezelf om de conversatie over alcoholgebruik onder pubers in het Gooi te starten. Na een succesvolle eerste avond HELP, mijn puber drinkt deze maand organiseert de stichting een tweede avond op woensdag 7 november bij het Papageno Huis in Laren.

Dat veel ouders worstelen met het alcoholgebruik van hun puber blijkt wel uit alle verhalen die er tijdens de eerste avond zijn gedeeld. Thuisfeestjes, vakanties naar Knokke en pubers die dronken zijn of drugs gebruiken. We kijken er niet meer van op en het lijkt erbij te horen, maar is dat wel zo? Een van de sprekers tijdens de interactieve avond HELP, mijn puber drinkt is pubercoach Meta Herman de Groot. “Hoe beter de relatie tussen ouders en pubers, hoe meer gelegenheid tot een gesprek met wederzijds vertrouwen over in dit geval alcohol en alles wat daarmee samenhangt. De mate van beschikbaarheid en betrokkenheid van de ouder speelt hierin een grote rol.”

Eind 2017 sloegen achttien middelbare scholen de handen ineen om hun bezorgdheid te uiten over het alcoholgebruik onder jongeren in de regio Gooi en Vechtstreek. Daarop hebben de scholen, samen met de regiogemeenten, GGD, Jeugd en Gezin, Jellinek en Halt, recent een intentieverklaring opgesteld: ‘Stopalcoholgebruik onder de 18 jaar’. Een goed initiatief, aldus mede-initiatiefnemer van Stichting Verkering met Jezelf Eleonora van IJssel. “Het is belangrijk dat er meer bewustwording komt over het gebruik en de sociale acceptatie van alcohol. We mogen wat vaker de waarom vraag stellen. Waarom drinken pubers alcohol en welke reflectie geven wij als ouders?”

Op woensdag 7 november wordt de conversatie in het Gooi vervolgd. Daarna is Haarlem aan de beurt. Stichting Verkering met Jezelf wil graag dat er op landelijk niveau meer aandacht komt voor dit maatschappelijke probleem. Wil je graag aanwezig zijn bij de interactieve avond HELP, mijn puber drinkt in Laren? Ga dan naar

www.verkeringmetjezelf.nl

Reacties