CHA! sluit per direct vrijwillig haar deuren..

Foto: CHA!

Dit besluit hebben Pieter en ik, met pijn in ons hart, weloverwogen genomen. Want hoe haal je, als gepassioneerde ondernemers, de stekker uit een mooi gezond bedrijf, waar nog zoveel potentie inzit?? Één van de moeilijkste beslissingen ooit.

Medio zomer 2016 startten we dit mooie nieuwbouw project aan de Naarderstraat in Laren. Waar we samen een prachtig nieuw restaurant en een nieuwe woning hebben gebouwd. We zouden samen één restaurant gaan runnen, bewust boven de zaak gaan wonen, zodat er ook quality time overblijft voor gezin, familie en vrienden. Echter kwam halverwege de nieuwbouw in Laren, totaal onverwachts ‘mijn oude liefde’ THE RED SUN in Blaricum uit de lucht vallen. Zonder enige aarzeling hebben we ‘mijn kind’ opgevangen en met veel succes, nieuw bruisend leven ingeblazen. Vanaf toen liep opeens alles anders.

In een kleine 2 jaar tijd hadden we ineens een enorm nieuwbouw pand ontwikkelt, onze nieuwe woning gebouwd en hadden we 2 bruisende nieuwe restaurants uit de grond gestampt.. Nu blijkt, dat dat iets te veel van het goede was, zowel fysiek als mentaal. Na 2 jaar lang, non stop 7 dagen in de week werken met gemiddeld 100-120 uur, is de koek nu dan echt op! Vorig jaar, 2017 was het nog prima te doen, toen liepen we met veel energie samen in de compleet vernieuwde THE RED SUN in Blaricum.

Medio 2018 opende ook het mooie CHA! haar deuren. We draaiden zeer dankbaar, direct op volle toeren, maar ergens in de afgelopen maanden is mijn elastiek onderweg geknapt. Als een gepassioneerde control freak, twee zaken tegelijk bouwen en runnen, was te veel hooi op mijn vork. Mijn enorme besef van verantwoordelijkheid, perfectionisme en zoveel passie dat het gewoon pijn doet, drijft mij tot het uiterste. Ik kan daardoor niet loslaten, dat is een kracht, maar in deze ook een valkuil. Het is daarom onmogelijk voor mij om 100% te geven op twee plekken tegelijk, zonder mezelf daarin onderweg te verliezen en de kwaliteit van het leven op te offeren. Daarom kiezen voor onze gezondheid!

Toen ik ooit begon met THE RED SUN in 2005, was ik alleen, begin 30, perfectionistisch, zeer ambitieus en heb toen een kleine 10 jaar van mijn leven opgeofferd om THE RED SUN op te bouwen tot wat het nu is. Met groot succes, waar ik totaal geen spijt van heb en juist heel erg dankbaar voor ben. Maar inmiddels ben ik gelukkig met Pieter, 45 jaar, heb een gezin en ook andere behoeftes in het leven. Door CHA! Asian Comfort Food permanent te sluiten in deze fase, hoeven we ons niet meer op te splitsen en kunnen we (zoals oorspronkelijk ook de bedoeling was) samen één restaurant runnen.
Zo ontstaat er automatisch lucht voor onszelf. Lucht, die we letterlijk en figuurlijk nodig hebben, om een beetje te kunnen ademen. Alles heeft de afgelopen 2 jaar (net als toen in 2005, maar destijds bijna 10 jaar lang) moeten wijken. Gelukkig trekken we nu eerder aan de bel, want onze gezondheid, ons gezin en onze dierbare naasten, oftewel de kwaliteit van het leven, krijgen op dit moment onze prioriteit.

Soms komen dingen onverwachts op je pad en dan loopt het opeens anders, dan je van te voren had gepland. De kracht is dan, om de juiste koers die je voor ogen had, zo spoedig mogelijk weer bij te stellen. Dat is wat we nu doen, daarom sluiten we CHA! Asian Comfort Food in Laren en kiezen we hiermee voor onszelf. Pieter en ik gaan verder met 1 restaurant, wat oorspronkelijk ook het plan was. We gaan samen met een dosis hernieuwde energie en volledige focus, alléén THE RED SUN in Blaricum runnen. Team THE RED SUN krijgt uitbreiding, want een groot deel van het CHA! Team zal worden ingezet in Blaricum.

Wij danken al onze gasten, voor al hun bezoeken aan CHA! in het afgelopen half jaar. Van onze grote groep vaste gasten, die ons inmiddels wekelijks bezocht hebben vanaf de opening. Tot aan onze groep, dagelijks groeiende nieuwe gasten, die we elke dag enthousiast mochten begroetten. Jullie waardering voor ons verrichte werk is ons zeer dierbaar! Dank jullie wel.

We hebben iets heel moois neergezet, maar we maken het helaas (voor nu) niet meer af. Wellicht ooit in de toekomst, wanneer de timing ons beter schikt. We kiezen op dit moment voor gezondheid en ons privé geluk ipv nog meer zakelijk geluk.

De laatste weken waren een rollercoaster aan emoties met één van de moeilijkste beslissingen te maken ooit. Het is namelijk zonde, om de stekker uit iets te trekken wat goed is en goed draait. Met gepaste trots sluiten we CHA! Asian Comfort Food permanent en gaan we deze bijzonder mooie horeca locatie verhuren in de toekomst.

Hopende op jullie begrip, dank je wel en tot ziens in Blaricum bij THE RED SUN!

Hartelijke groet,

Wimmy & Pieter

namens redactie Gooisch Nieuws: XXX Let the Redsunshine in

Reacties