Cliënten Sherpa staan centraal in fototentoonstelling ‘Gewoon, anders’

Foto: Sherpa - Google

Afgelopen vrijdag 4 januari was de feestelijke opening van de fototentoonstelling ‘Gewoon, anders’ in Galerie Kijkoor te Eemnes, waarin de portretten van cliënten van Sherpa centraal staan. Zij zijn in beeld gebracht zoals zij in hun vertrouwde omgeving zijn. Uit elke foto spreekt het respect en de integriteit waarmee de cliënten zijn benaderd door de fotografen van fotoclub Argentum uit Naarden.

De tentoonstelling is ontstaan uit een samenwerking tussen Argentum en Sherpa tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Hiervoor werden toen cliënten van één Sherpa-locatie geportretteerd. De fotografen van Argentum vonden de samenwerking met de cliënten zo mooi dat hieraan vervolg is gegeven, waarna er een fotoreeks met cliënten van diverse locaties is gemaakt.

Iedereen is van harte welkom om de tentoonstelling ‘Gewoon, anders’ te bekijken tussen 9.00 en 15.30 uur op werkdagen bij Galerie Kijkoor, Eikenlaan 4 in Eemnes. De huidige tentoonstelling duurt nog tot 31 januari, maar zal in de loop van het jaar opvolging krijgen met nieuwe foto’s van cliënten uit de diverse doelgroepen die Sherpa ondersteunt.

Reacties