Topfilms David Lynch te zien in Bussum…

Foto: Filmhuis Bussum

Topfilms David Lynch opnieuw te zien in Filmhuis Bussum
Klassieker met een verhaal: MULHOLLAND DRIVE

Op maandag 21 januari verzorgt Filmhuis Bussum Bruce Gray, een van de vaste filmdocenten van Filmhuis Bussum, om 19.45 uur een inleiding bij de cultfilm MULHOLLAND DRIVE (2001) van David Lynch.

Multi-talent
Deze inleiding plaatst de film in het bredere kader van Lynch’ veelzijdig kunstenaarschap, waaraan op dit moment ook een tentoonstelling is gewijd in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Lynch’ ontwrichtende perceptie op de werkelijkheid en de muziek van Angelo Badalamenti, die ook de soundtracks voor BLUE VELVET en de tv-serie ‘Twin Peaks’ schreef, maken van MULHOLLAND DRIVE een echte klassieker, die symbool staat voor het overige filmische werk van dit multi-talent.

MULHOLLAND DRIVE
In deze film, die in 2001 op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Regie won, arriveert een jonge blondine in de grote stad in de hoop door te breken als actrice.
Ze ontmoet een brunette die haar geheugen kwijt lijkt en raakt onder de hoede van een filmmaker verstrikt in een web van half-criminele filmbazen. Langzaam raken de twee Hollywood-archetypen (blond en zwart) de greep op zichzelf, de werkelijkheid en hun dromen kwijt, waarbij de vraag is wat werkelijkheid eigenlijk betekent in een stad die dromen produceert voor het witte doek.

Filmhuis Bussum is gevestigd aan de Brediusweg 1, midden in het centrum van Bussum. In 2018 trok het Filmhuis ruim 63.000 bezoekers.

Reacties