Stichting Met Je Hart genomineerd voor Appeltjes van Oranje

Foto:

LAREN / BLARICUM – Tijdens een spannende finaledag zijn vandaag de twaalf genomineerden van Appeltjes van Oranje bekendgemaakt. Het Oranje Fonds deelt jaarlijks prijzen uit aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Een van deze genomineerden is Stichting Met Je Hart. Een landelijke organisatie, met verschillende regio afdelingen, die zich inzet om ouderen die zich eenzaam voelen weer te laten genieten. Drie van de twaalf genomineerden ontvangen op 23 mei een Appeltje van Oranje, op Paleis Noordeinde, uit handen van Koningin Màxima.

73.000 stemmen
Begin januari kon het Nederlands publiek stemmen op hun favorieten. Meer dan 73.000 mensen brachten hun stem uit. Dit heeft mede bepaald welke projecten vandaag officieel genomineerd zijn voor de prijzen. Maar niet alleen de stemuitslag telde mee. De projecten moesten een pitch houden voor een jury, bestaande uit medewerkers van het Oranje Fonds en experts Lucas Meijs (professor of Strategic Philanthropy and Volunteering) en Joost van Alkemade (directeur van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk).

Niemand alleen
Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat de genomineerden allemaal op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Lars Snellaars, Babs van Geel en Jan des Bouvrie (Foto: Pr)

Sta op tegen eenzaamheid
Jan des Bouvrie ontwierp in samenwerking met Take a Seat Please een prachtige stoel genaamd “Love it!” Ze koppelden deze bijzondere, hartvormige stoel aan stichting Met Je Hart. Jan is allesbehalve eenzaam, zijn motto is: “De kunst is om jong oud te worden.”
Initiator van de stichting Babs van Geel zegt: “De stoel heeft een vorm van een hart, wat naadloos aansluit op waar wij voor staan: vanuit ons hart”. Lokale, terugkerende ontmoetingen met een kleine groep ouderen. En dat in al 22 gemeenten en we groeien door. De eenzaamheid wegnemen kunnen we niet, maar we kunnen hem wel verzachten. De stichting ontvangt per verkochte stoel een bijdrage, welke volledig wordt ingezet om de eenzame gevoelens onder ouderen te verzachten.

 

Voor meer informatie over de Appeltjes van Oranje kan men terecht via www.appeltjevanoranje.nl. En voor meer informatie over de Stichting met je Hart of het aanschaffen van een stoel via: www.metjehart.nl

Reacties