Filmdiner: Mary Queen Of Scots

Foto: PR

Intriges én lekker eten in Filmhuis Bussum

BUSSUM – Het Filmhuis organiseert op zondag 10 februari een bijzonder filmdiner. Om 19.00 uur wordt in de bovenzaal van het Filmhuis een driegangendiner met een glas wijn geserveerd. Om 20.30 uur volgt de vierde gang: MARY QUEEN OF SCOTS, het kostuumdrama vol samenzweringen en intriges met Saoirse Ronan in de hoofdrol. Kaarten voor dit filmdiner (film plus driegangendiner incl. wijn en koffie) zijn t/m vrijdag 8 februari online en aan de
kassa te koop. De kosten zijn € 39,- p.p., Vrienden van het Filmhuis en CJP-ers betalen € 38,-. Het aantal dinerplaatsen is beperkt, dus zorg dat u er tijdig bij bent.

Over de film
MARY QUEEN OF SCOTS gaat over het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart. Zij werd op haar zestiende koningin van Frankrijk en op haar achttiende was ze al weduwe. Ze weerstaat de druk om te hertrouwen en keert terug naar haar geboorteland Schotland, waar ze de troon opeist. Bedrog en samenzweringen (een kolfje naar de hand van scenarioschrijver Beau Willemon, de bedenker van ‘House of Cards’) brengen zowel de Engelse als Schotse troon in gevaar en zullen uiteindelijke de loop van de geschiedenis  bepalen. Met hoofdrollen voor Saoirse Ronan (LADYBIRD, ON CHESIL BEACH) en Margot Robbie (I, TONYA).

Filmhuis Bussum is gevestigd aan de Brediusweg 1, midden in het centrum van Bussum. Doel van Filmhuis Bussum is films te vertonen met een artistieke en/of culturele waarde en films die te weinig aan bod komen in het commerciële circuit. In 2018 trok het Filmhuis ruim 63.000 bezoekers.

Reacties