Internationale dj’s Red Light Radio duiken in platencollectie Beeld en Geluid

Foto: PR

HILVERSUM – De meest uitgebreide platencollectie van Nederland kleurt rood! Op 6 februari zendt Red Light Radio tussen 11:00 en 15:00 uur live uit vanuit het depot van Beeld en Geluid. In het programma Red Light Radio from the Archive duiken vier internationale dj’s in het archief en verzorgen een set met platen uit de Beeld en Geluid collectie. Dit jaar zullen in totaal zestien dj’s vanuit het archief hun favorieten draaien.

Red Light Radio from the Archive
Voor de eerste editie op 6 februari zijn dj’s Gilb’r, Kléo, Robert Bergman en Femke Dekker (Loma Doom) het archief in gedoken om hun persoonlijke vondsten met luisteraars te delen. Laat je verrassen, ontdek het archief en kijk en luister mee. Red Light Radio verzorgt een livestream vanuit het Beeld en Geluid archief die te volgen is via Facebook. .

Hergebruik van audiocollecties
Red Light Radio from the Archive is onderdeel van RE:VIVE. Een initiatief van Beeld en Geluid dat archieven en muzikanten samenbrengt om nieuwe producties te maken, gebaseerd op en geïnspireerd door audiocollecties. Beeld en Geluid’s RE:VIVE is al drie jaar lang een resident van Red Light Radio.

Luister op 6 februari mee via www.redlightradio.net of kijk voor meer informatie en de videoportretten van de dj’s op www.beeldengeluid.nl/redlightradiofromthearchive

Over Beeld en Geluid
Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Over Red Light Radio
Red Light Radio is een online radiostation en internationaal muziekplatform, gestationeerd op de Wallen in Amsterdam. Sinds 2010 zendt Red Light Radio dagelijks shows uit van lokale en internationale artiesten, verzorgen zij concerten en zoeken zij samenwerkingen met festivals, musea en andere culturele partners over de hele wereld.