Restaurant Vlaar trapt 10-jarig jubileum af met nieuw menuconcept

Foto: Rogier Kalkhove

‘S-GRAVELAND – Restaurant Vlaar uit ’s-Graveland lanceert een nieuw menuconcept. het seizoensmenu van de chef, waarbij gasten zelf een 3- of 4-gangen menu samen kunnen stellen uit de à la carte gerechten. Aanleiding is het 10-jarig jubileum van het Gooische restaurant. Arlo Vlaar nam in juli 2009 het voormalig Wapen van Amsterdam over aan het Noordereinde in ’s-Graveland en toverde het om tot het hedendaagse gastronomische restaurant Vlaar dat inmiddels tot de top van culinair Nederland behoort.

Arlo Vlaar: “Onze gasten laten zich graag verrassen met ons surprise menu. Toch willen mensen soms ook graag zelf kiezen. Vandaar dat we als aftrap van dit feestelijke jubileumjaar onze à la carte gerechten nu ook als aantrekkelijk 3- of 4-gangen keuzemenu aanbieden.”

Basis is de Franse keuken met een modern accent. De witte brigade staat sinds 3 jaar onder leiding van chef Danny Rijs (31, woonachtig in Nederhorst den Berg). Danny’s stijl kenmerkt zich door naar het seizoen te koken, op een creatieve en vernieuwende manier. Alles is huisgemaakt en er wordt uitsluitend gewerkt met verse, pure en duurzame kwaliteitsproducten waaronder kruiden, eetbare bloemen en groenten uit eigen moestuin in Ankeveen. De wijnkaart biedt een uitgebreid en kwalitatief assortiment wijnen.

Foto: Rogier Kalkhove

De afgelopen 10 jaar is er veel veranderd. Het culinaire niveau van de gerechten is flink gestegen, het interieur en terras zijnvolledig gemoderniseerd, het restaurant is uitgegroeid tot een Gooische hotspot voor de (business) lunch en 7 dagen per week voor lunch en diner geopend, er is een nieuwe privéruimte toegevoegd (de Tasting Room) voor live cooking en private dining met een terras aan het water, het rijksmonumentale pand is gerenoveerd en er zijn door de jaren heen unieke evenementen georganiseerd waaronder Mathilde Santing sings Sinatra, en recent het Music & Dinner event met Michiel Borstlap in het kader van beroemde filmmuziek.

 

Restaurant Vlaar ligt centraal in Nederland in het landelijke ’s-Graveland naast Hilversum en is dagelijks open voor lunch, vergaderen en diner. Voor meer informatie kan me terecht via: www.restaurantvlaar.nl

Reacties