Cliënten Amerpoort toeterend door ’t Gooi

Foto: PR

REGIO – Een lange stoet met grote vrachtwagens die luid toeterend een tocht maakt door ’t Gooi met aan boord mensen met een verstandelijke beperking. Deze jubileumeditie van de Truckersrun voor cliënten van Amerpoort vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 maart. Het is bovendien de laatste keer in deze vorm. Vandaar dat het dit jaar een extra feestelijke editie gaat worden.

85 grote trucks rijden onder begeleiding van motoragenten door ’t Gooi met een cliënt en zijn of haar begeleider op de bijrijdersstoel. Door aangescherpte regels is dit de laatste keer dat motoragenten van het korps Eemland de Truckersrun kunnen begeleiden. Speciaal voor deze jubileumeditie rijden zij nog één keer mee. Volgend jaar gaan Kiwanis Laren en Amerpoort de Truckersrun in een andere vorm organiseren.

Pannenkoeken eten
Langs de route staan bekenden en onbekenden van Amerpoort enthousiast naar de trucks te zwaaien. In Huizen eten de cliënten, hun begeleiders en de truckers gezamenlijk een pannenkoek bij Coronel Karting. Terug op het terrein van Nieuwenoord in Baarn is er een spetterend jubileumfeest met live muziek. Dankzij het Nieuwenoordfonds kunnen we dit jaar extra uitpakken met hapjes, drankjes en muziek. Veel cliënten, begeleiders, vrijwilligers en familieleden bekijken die dag de vrachtwagens en genieten van het feest na afloop van de run.

Vrijwillig
Alle vrachtwagenchauffeurs doen vrijwillig mee en de brandstof wordt beschikbaar gesteld door het bedrijf waar zij werkzaam zijn. Ook motoragenten rijden vrijwillig mee. Dankzij Kiwanis Laren en al deze vrijwilligers en hebben cliënten al 30 jaar lang jaarlijks een fantastische Truckersrun.

Komt u zwaaien?
De stoet vrachtwagens vertrekt op zaterdag 9 maart om 10.45 uur vanaf Nieuwenoord, aan de Nieuwenoordlaan 12, in Baarn. Zij keren daar terug rond 15.30 uur. Iedereen is van harte welkom!

 

Reacties