Tweejarige beleeft bijzondere ochtend bij brandweer Bussum

Foto: Frederique Durlacher

BUSSUM – De tweejarige Joël is een zeer grote fan van Brandweerman Sam (tekenfilm) en werd door Brandweer Bussum uitgenodigd voor een persoonlijke rondleiding in de kazerne. Helaas was zijn held Sam er niet, maar samen met brandweerman Gerard Thiel beleefde hij een ochtend die enorm veel indruk op hem heeft gemaakt en was geen ‘tatuu tatuu’ hem te gek.

In alle brandweerwagens mocht even worden gezeten, alle luiken gingen open en beleefde de Bussumse peuter een zeer indrukwekkende ochtend bij de brandweerkazerne. Brandweerman Gerard Thiel probeerde zoveel mogelijk uit te leggen en leek Joël het ook allemaal redelijk goed te begrijpen. Het was een rustige ochtend, zonder uitrukken. Er werd klein onderhoud uitgevoerd aan de materialen, slangen weer netjes opgerold en kregen Joël en zijn moeder hierdoor een zeer uitgebreide rondleiding, waarbij gelijk ook bepaalde zaken konden worden getoond. Opvallend op deze ochtend waren de brandweerlieden die zelfs op hun vrije dag rondliepen op de kazerne. “De kazerne, mijn collega’s, het is bijna mijn tweede thuis. De samenwerking met elkaar is hecht en dat voelt toch een beetje als familie, dus ja ik ben hier eigenlijk best graag,” lacht een van de collega’s van Thiel.

“De tekenfilm Brandweerman Sam wordt elke dag gekeken en slingeren de brandweerautootjes door het hele huis. De hele dag horen we ‘tatuu tatuu’ geluiden en als er toevallig een echte brandweerwagen voorbij komt dan wordt die ook direct opgemerkt. Hij heeft overduidelijk genoten van de persoonlijke rondleiding en ik vind het heel bijzonder dat dit voor hem is mogelijk gemaakt,” laat Joëls’ moeder weten.

Bij mooi weer gaan vaak de luiken open en dan worden enkele brandweerwagens buiten gezet. Voor passanten de uitgelezen kans om het allemaal eens van dichtbij te bekijken en indien daar mogelijkheid voor is dan wordt daar vanuit de brandweer ook graag persoonlijk aandacht aan geschonken. Vanuit de brandweer worden naast de open dagen ook leuke activiteiten georganiseerd. Wie zeker wil zijn van een geslaagd bezoek kan zich laten informeren via: www.brandweer.nl/gooienvechtstreek

Voor een kleine impressie van de ochtend van Joël hieronder een samengevatte video:

Reacties