Bewoners Oostereng staan voor paal

Foto: Frederique Durlacher

BUSSUM – Bewoners en ondernemers uit de wijk Oostereng kunnen via een luisterpaal in gesprek gaan over de toekomst van hun wijk. De oranje luisterpaal staat nog tot en met 2 maart 2019 bij het winkelcentrum Koekoeklaan in Bussum. Op deze manier wil de gemeente wensen en ideeën ophalen.

De opvallende oranje paal lijkt precies op de ANWB-praatpalen langs de snelweg. Wie op de knop drukt krijgt echter geen ANWB-medewerker aan de lijn, maar kunstenaar Paul Hohner of een van zijn medewerkers. Op deze ludieke manier wil de gemeente bij inwoners en ondernemers ideeën voor de toekomst van hun wijk ophalen. Wat willen zij behouden en wat willen zij veranderen? Daarnaast kunnen zij rechtstreeks in hun wijk in gesprek komen met medewerkers van de gemeente. Die lopen in de komende dagen regelmatig rond in het winkelcentrum en bezoeken enkele wijkactiviteiten.

Wijkwandeling op maandagmiddag 11 maart
Op basis van de zo verzamelde informatie, maken onze medewerkers op deze dag samen met geinteresseerden een wandeling door de wijk. De wandeling begint om 15.00 uur en start bij winkelcentrum Koekoeklaan. Tot en met 8 maart kunt u onderwerpen mailen naar [email protected] o.v.v. ‘wandeling 11 maart’.

Samen aan het werk op maandagavond 11 maart
Om 19.30 uur start in de Verlosserkerk een werksessie met buurtbewoners: wat zijn de belangrijkste onderwerpen en hoe kunnen deze gezamenlijk worden opgepakt? (Inloop vanaf 19.00 uur.) U kunt zich aanmelden via [email protected]

Wijkvisie voor de Oostereng
De gemeente gaat de opgehaalde informatie over de Westereng gebruiken bij het opstellen van een wijkvisie. In de openbare ruimte staat voor deze wijk het nodige op het programma. Over een paar jaar gaat de gemeente in een deel van de wijk het riool vervangen. Daarnaast zijn er opgaven op het gebied van energie, water, natuur en verkeer.

 

Reacties