EP release Esmée de la Bretoniere in de Vorstin

Foto: PR

HILVERSUM – Frederic is het muzikale verhaal van Esmée de la Bretoniere, over de liefde tussen twee mensen en bezongen in haar warme gelaagde stemgeluid. Met deze single debuteert ze als chansonnière, welke heel toepasselijk op 14 februari, de dag van de liefde, werd uitgebracht op Spotify*. Kort hierna verscheen ook de videoclip op YouTube en vindt 7 maart aanstaande de EP release plaats in de Vorstin, te Hilversum.

Esmée is een Nederlandse actrice, fotomodel en zangeres. Ze volgde de toneelopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en de Amsterdamse Kleinkunstacademie. Esmée brak in 1992 op zeventienjarige leeftijd naast Monique van de Ven door met de horrorfilm The Johnsons. In 1997 speelde ze naast Pierre Bokma als een van de hoofdrollen in de filmepos De gordel van smaragd. Esmée werd bij het grote publiek bekend door haar rollen in Goudkust en de film The Delivery.

Esmée voegt een nieuwe kleur aan haar artistieke palet toe en gaat een hechte samenwerking aan met Petra Lugtenburg (Nits, Cloud Nine) die een aantal nummers, waaronder de single, voor het album schreef en co-produceerde met Richard Poot van Pro Music Studio. Deze worden uitgebracht op een EP, met daarop zeven nummers, waaronder ook enkele covers. Het karakteristieke stemgeluid van Esmée roept associaties op met sterren als Liesbeth List en Ramses Shaffy: gepassioneerd, rauw en dicht op de huid. Haar single Frederic verschijnt ook als muzikale omlijsting binnen de online commercials van het schoenen- en tassenmerk ‘Fred de la Bretoniere’, waar ze als dochter toch ook enorm trots op is. Frederic gaat over de liefde tussen twee mensen, zoals de liefde op de hele EP een verbindende, universele kracht is en Esmée hiermee een onuitwisbare indruk achterlaat.

De EP release vindt plaats op donderdag 7 maart in de Vorstin, aan de Koninginneweg 44, te Hilversum. De avond start vanaf 20.00 uur in de kleine zaal. Kaarten zijn te verkrijgen via: www.devorstin.nl

Op 21 maart, de dag van de lente en dan toch ook weer een beetje de liefde, treedt Esmée, samen met band, op bij Tijd voor MAX. Voor meer informatie over Esmée kan men terecht via: www.esmeedelabretoniere.nl

* Luister Esmée de la Bretoniere – Frederic via deze Spotify link of bekijk en luister via onderstaande video:

Reacties