Informatieavond over AED-netwerk op 11 maart

Foto: PR

BLARICUM – De gemeente gaat aan de slag om tot een dekkend AED-netwerk in Blaricum te komen. Doel is om overlevingskansen van mensen met een hartstilstand te vergroten. Op 11 maart vindt hierover een informatieavond plaats in de Brandweerpost Blaricum. De gemeente werkt hierbij samen met Stan, de uitvoerende partij voor het landelijke oproepsysteem HartslagNu.

Tijdens de avond wordt uitleg gegeven over AED’s in Blaricum, over burgerhulpverleners en wat nodig is om tot een dekkend netwerk van AED’s en burgerhulpverleners te komen. Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp, is welkom. De bijeenkomst is van 19.30 – 21.00 uur.

Een hartstilstand kan overal gebeuren: op het werk, in huis, tijdens het sporten of op straat. De kans op overleven is het grootst als er binnen 6 minuten acute hulp wordt verleend. Een ambulance kan niet altijd binnen deze minuten arriveren. Door mensen in de omgeving in te zetten voor de eerste acute hulpverlening, wordt de kans om een hartstilstand te overleven vergroot.

HartslagNu is een netwerk van geregistreerde burgerhulpverleners en voldoende beschikbare AED’s. Burgerhulpverleners zijn altijd nodig. Iedereen kan zich opgeven, dat
kan via de website www.hartslagnu.nl .

Vanwege de voorbereiding van de informatieavond wordt aanmelden op prijs gesteld. Dat kan via: [email protected] . Parkeren is mogelijk bij de Bergweg of de Singel. De parkeerplaatsen bij de brandweerpost moeten vrijgehouden worden in verband met een mogelijke uitruk van de brandweer.

Reacties