Tentoonstelling van bijzondere blikjes in bieb

Foto: PR

NAARDEN – In de vitrine van Bibliotheek Gooi en meer vestiging Naarden staat tot 1 juni een deel van de blikken-verzameling van Lies Kramer uit Naarden tentoongesteld.

Lies vertelt: Wie kent ze niet? De blikken uit vroeger tijden van bekende merken als Verkade, Van Houten, Droste en Van Nelle waarin koekjes, chocola, cacao en andere kruidenierswaren bewaard werden. Op vlooienmarkten en verzamelbeurzen zijn deze blikken nog vaak te vinden, in prijzen variërend van hoog tot laag. Veel lastiger om te vinden zijn de kleine blikverpakkingen. Blikjes van pastilles, grammofoonnaalden, kopspelden of schrijfmachinelinten. Om deze reden ben ik deze kleinere blikjes gaan sparen. Mijn oudste blikjes komen uit de tijd rond 1900. Maar de meeste stammen uit de vijftiger en zestiger jaren. Ze komen uit Nederland, Duitsland, Engeland en Frankrijk.
De sport is om tegen een redelijke prijs een bijzonder blikje te vinden.

De tentoonstelling is tijdens openingstijden van Bibliotheek Naarden te bekijken. Voor meer informatie kan men terecht via: www.bibliotheekgooienmeer.nl

Reacties