18/19 jaar op 20 maart en voor het eerst stemmen? “Speak up for yourself!” en haal je stemdiploma

Foto: PR

HILVERSUM – Ook tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap zegt de gemeente Hilversum tegen haar debuutstemmers ‘Speak up for yourself’. Wanneer je 18+ (geboren tussen 22 maart 2000 en 21 maart 2001) jaar bent en woensdag 20 maart voor het eerst gaat stemmen, krijg je een stemdiploma waar muziek in zit.

Burgemeester Broertjes: “Omdat ik het goed vind dat jongeren gebruik maken van hun stemrecht, reikt de gemeente stemdiploma’s uit. Of het nu voor de Tweede Kamer, Provinciale Staten, gemeenteraad of het Waterschap is. Stemmen is een recht. Ook jouw stem telt.” Het stemdiploma is ook wat waard. Jongeren die gaan stemmen op het Comeniuscollege of het Raadhuis krijgen naast hun stemdiploma ook gelijk een bluetoothspeaker mee (op=op).

Voor meer informatie kan men terecht via Hilversum.nl/stemdiploma

Na 20 maart
Breng je je stem uit op een ander stembureau en ben je die dag niet meer in de gelegenheid om langs het Comenius of Raadhuis te gaan? Tot 27 maart kun je terecht bij de receptie van het Raadhuis (tussen 8.30 en 17.00 uur). Neem je stemdiploma mee. Je naam wordt gecontroleerd op de lijst en je krijgt een speaker mee. We delen de speakers uit tot 27 maart op werkdagen tussen 8.30 en 17 uur. op=op!

Reacties