Speelgoedwinkel Intertoys Den Uyl blijft

Foto: Frederique Durlacher

BUSSUM – In de afgelopen weken hebben, wegens het faillissement van Intertoys, meerdere speelgoedwinkels hun deuren noodgedwongen moeten sluiten. De vestiging op de Nassaulaan betreft een franchise, waardoor de winkel op eigen kracht kan voortbestaan. Om dat heugelijk nieuws te verspreiden en vooral te vieren is er een kleine winactie georganiseerd en maakt een lezer van Gooisch Nieuws kans op het befaamde Monopolyspel ’t Gooi.

Afgelopen maand werd al bekend dat de Bussumse speelgoedzaak zou blijven, maar is het nog steeds de meest gestelde vraag aan het winkelpersoneel. “Onze vestiging betreft een franchise en deden we onze inkopen al grotendeels zelf. Zo hebben we al onze eigen kanalen om speelgoed en andere artikelen in te kopen en toen bekend werd dat het met Intertoys-keten niet goed ging, hebben we nog verder om ons heen gekeken voor goede alternatieven,” zo laat eigenaar Wijnand den Uyl weten.

Den Uyl is sinds 1928 een begrip in de Gooische regio. Met hun ruime aanbod op drie verdiepingen voorzien zij het Gooi al ruim 90 jaar aan speelgoed en artikelen. Daarnaast nam Wijnand den Uyl in 2016, samen met Bert Koekkoek, het initiatief voor een Gooische editie van het bordspel Monopoly. Een deel van de opbrengst van dit exclusieve spel werd geschonken aan de Linda Foundation, voor hulp aan gezinnen in het Gooi.

Het spel kent geen straten, zoals bekend in het reguliere spel, maar bestaat uit highlights van het Gooi. Zo is Blaricum de duurste gemeente, met The Red Sun en IJssalon de Hoop. Verder kunnen spelers ook Singer Laren, De Krachtcentrale in Huizen, het Mediapark, Muiderslot of bijvoorbeeld de Larense Poffertjeskraam en de Bussumse Koperen Kraan bemachtigen. Daarnaast hebben ook de Algemeen Fonds en Kanskaartjes een Gooische twist gekregen.

Om te vieren dat Den Uyl in Bussum blijft voortbestaan geeft de winkel één exemplaar van Monopoly ’t Gooi weg. Om het nieuws van de doorstart goed bekend te maken in de regio wordt gevraagd om het volgende te doen om kans te maken:

1. LIKE de Facebookpagina van Den Uyl: www.facebook.com/intertoysdenuylbussum/
2. Reageer onder de originele Facebook-post van Gooisch.Nieuws met wie jij graag het spel zou spelen en we zouden het leuk vinden om te lezen welke highlight / gemeente jij dan absoluut zou willen bemachtigen.

Zodra de pagina van Den Uyl 1000 likes heeft maken wij een winnaar bekend! Via hun Facebook pagina worden vele leuke acties en nieuwtjes gedeeld, dus het absoluut waard om te volgen. Wil je zeker zijn van een paar echte Gooische locaties tijdens een leuke avond met vrienden haal dan je Monopoly spel bij Intertoys Den Uyl of bestel het eenvoudig via: www.gooischspel.nl 

Reacties