HEMA Foundation opent zwerfboekenkasten

Foto:

BUSSUM / HILVERSUM – Bijna 25% van de Nederlandse kinderen begint aan de basisschool met een taalachterstand. Veel met je kind praten en (voor)lezen maakt hierin een groot verschil. Om dit aan te moedigen, opent de HEMA Foundation, samen met Kinderzwerfboek, op 1 mei in 55 HEMA-filialen een Zwerfboekenkast. Zo ook negen in Noord-Holland. Kinderen en hun ouders kunnen hier gelezen kinderboeken doneren en gratis meenemen.

Negen zwerfboekenkasten in Noord-Holland
HEMA Foundation wil eraan bijdragen dat geen kind aan school begint met een taalachterstand. Om deze ambitie waar te maken, bundelt de Foundation haar krachten met bestaande impactvolle initiatieven. Zoals met Kinderzwerfboek, een programma van Nationaal Fonds Kinderhulp. Het idee van een zwerfboekenkast is heel simpel: kinderen kunnen boeken met een zwerfsticker gratis meenemen om te lezen. Vervolgens kunnen ze het boek weer terugbrengen of verder laten ‘zwerven’, zodat andere kinderen het boek ook kunnen lezen. Uiteraard kunnen kinderen ook eigen gelezen boeken doneren aan een boekenkast bij hen in de buurt. Op www.hema-foundation.org/zwerfboekenkast vind je de deelnemende Noord-Hollandse HEMA-filialen.

Over HEMA Foundation
HEMA Foundation is opgericht in 2018 en geeft iedere drie jaar een impuls aan een thema dat bijdraagt aan inclusiviteit. Het eerste thema is taalvaardigheid. Jaarlijks worden er 170.000 kinderen geboren waarvan bijna 25% met een taalachterstand aan de basisschool start. Opgroeien in een taalarm gezin waar weinig wordt gesproken en (voor)gelezen, vergroot de kans op laaggeletterdheid aanzienlijk. HEMA Foundation wil dit doorbreken en zet zich ervoor in dat geen enkele 4-jarige een taalachterstand heeft.

Reacties