Ontspanning, inspanning en pret: Het water biedt het allemaal

V.l.n.r. Geert Dijks (HISWA Vereniging), Maaike Veeningen (Wethouder), Swaen van der Post (Optimist on Tour)
Foto: On Air Media

REGIO – Afgelopen weekend vond het allereerste Meevaarweekend plaats. Door het hele land organiseerden watersportverenigingen, zeilscholen en jachthavens gratis activiteiten voor jong en oud en namen particulieren mensen mee het water op. “Hoog tijd dat Nederland het water herontdekt”, aldus Geert Dijks, directeur HISWA Vereniging.

“Nederland is een waterland en het water biedt alles waar we in ons drukke bestaan behoefte aan hebben: beweging, ontspanning en plezier. En het mooie is: het water is van en voor ons allemaal. Met de campagne Welkom op het Water zetten we watersport- en recreatie weer op de kaart. Het Meevaarweekend is een bijzondere actie in dit kader. Niet alleen bedrijven en verenigingen zetten hun deur open, maar ook watersporters zelf delen maar al te graag hun passie met een ander.”

Het Meevaarweekend is een initiatief van HISWA Vereniging en het Watersportverbond. Zij vinden dat iedereen in Nederland het water op moet. Want: watersport geeft je een ander perspectief! Een dag op het water voelt immers als een week vakantie. Ook de watersport ontdekken? Kijk op www.welkomophetwater.nl.

Activiteiten door het hele land
Door heel Nederland vonden activiteiten op en rond het water plaats. Kinderen konden bijvoorbeeld in Almere leren zeilen of kanovaren met Optimist on Tour bij jachthaven Marina Muiderzand. Volwassenen ontdekten het water in Aalsmeer. In Ophoven, Vinkeveen en Pean konden mensen ook leren zeilen. In bijvoorbeeld Amsterdam, Naarden, Eiland van Maurik en Heeg was het sloepvaren populair. In Biddinghuizen konden mensen jetskieën; ook meevaren met een charterschip in Lelystad of een zeiljacht in Bruinisse was mogelijk. Iedereen die nog nooit heeft gevaren of meer het water op zou willen, was welkom.

Reacties