Op zoek naar sporen in de grootste faunatunnel van Nederland

Foto: PR

HILVERSUM – Het Goois Natuurreservaat organiseert op zondag 23 juni, samen het IVN, een bijzondere excursie naar de grootste faunatunnel van Nederland.

Het gebied is normaal gesloten voor publiek maar tijdens deze excursie nemen natuurgidsen u mee en vertellen ze u alles over de achtergrond, aanleg en het functioneren van de faunatunnel. Ook hoort u wat er gedaan is om de verbinding zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor dieren zoals reeën, dassen, hagedissen en niet te vergeten insecten. Sporen laten zien dat de faunatunnel al volop in gebruik is als ‘hangplek’ voor deze dieren. De ‘Faunatunnel Monnikenberg’ onder de A27 vormt een belangrijke ecologische verbinding tussen de natuurgebieden in ’t Gooi en de natuurgebieden op de Utrechtse Heuvelrug. Het wordt wel ‘De Groene Schakel’
genoemd waarmee ook de toekomstige ‘Natuurbrug Anna’s Hoeve’ over het spoor Hilversum-Baarn wordt bedoeld.

De wandeling start om 10.30 uur en duurt ongeveer 1.5 uur. Het verzamelpunt is bij de hoofdingang van het voormalige Klooster ‘De Stad Gods’. Te bereiken via de oprijlaan (met twee witte pilaren) vanaf de Soestdijkerstraatweg 161 Hilversum. Deelname is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan via: [email protected] of telefonisch: 035-621 4598.

Reacties