Feestweek 35-jarig bestaan voor kinderen van Kinderopvang Huizen

Foto:

Feestweek 35-jarig bestaan voor kinderen van Kinderopvang Huizen

Dit jaar viert Kinderopvang Huizen haar 35-jarig jubileum. Een heugelijk feit waar dit jaar zowel met de kinderen, ouders als medewerkers bij wordt stilgestaan. Voor de kinderen wordt er een feestweek georganiseerd met diverse, feestelijke activiteiten. Tevens krijgen de kinderen een leuk cadeau als aandenken aan de feestweek.

 

Voor de twee kinderdagverblijven en de zeven peuteropvang locaties van Kinderopvang Huizen vindt de feestweek in de week vóór de zomervakantie plaats (8 tot en met 12 juli). Gedurende deze week worden er verschillende leuke, feestelijke activiteiten ondernomen met de kinderen. Denk aan peuteryoga en ‘muziek op schoot’ of een theatervoorstelling (afhankelijk van de locatie).

De kinderen van de tien buitenschoolse opvang locaties genieten in de eerste week van de zomervakantie (15 tot en met 19 juli) van hun feestweek. Ook hier worden verschillende festiviteiten georganiseerd. De medewerkers verzorgen diverse uitdagende activiteiten in verschillende thema’s en de kinderen hebben keuze uit diverse workshops, zoals: een kook-, reptielen- of percussie workshop.

 

Alle kinderen krijgen bovendien een leuk cadeau als aandenken aan het jubileum en de feestweek.

 

Kinderopvang Huizen vindt zijn oorsprong in het voormalige zwembad De Bun, waar in 1984 de deuren van het eerste kinderdagverblijf Kasselemai geopend werden. De leden van werkgroep Kinderdagverblijf Huizen waren echte pioniers. Het was in die tijdgeest nog niet echt geaccepteerd dat je als moeder ging werken. De eerste jaren gingen niet zonder slag of stoot voor Kinderopvang Huizen, waarna er gelukkig een stijgende lijn volgde.

In 1991 verhuist kinderdagverblijf Kasselemai naar een mooi nieuwbouwpand en snel daarna opent de eerste buitenschoolse opvang Marriekolf haar deurenDe kinderopvangorganisatie heeft in deze vijfendertig jaar meebewogen met de markt, is gestart met peuteropvang en zijn er in totaal negentien locaties geopend verspreid over Huizen en Blaricum Bijvanck.

In al die jaren is er een gezonde organisatie neergezet met een stevige basis voor kinderen, ouders, medewerkers en een goede samenwerking met scholen en andere samenwerkingspartners. De rode draad hierbij is de betrokkenheid bij de kinderen en ouders en oog voor de kwaliteit, de ontwikkeling en het plezier van de kinderen.

Is de ambitie dan volbracht? “Ik ben ontzettend trots op onze medewerkers en op de opvang die wij al de kinderen en ouders nu bieden, maar we staan zeker niet stil. We blijven ons ontwikkelen en inzetten om ouders en kinderen ook in de toekomst een fantastische tijd op onze locaties te geven.” aldus Louise Klaver, directeur-bestuurder van Kinderopvang Huizen.

Meer informatie over Kinderopvang Huizen is te vinden op www.kinderopvanghuizen.nl.

Reacties