Voordracht nieuwe burgemeester

Foto: BEL Combinatie

De gemeenteraad van Laren heeft in zijn vergadering van 3 juli de heer Nanning Mol (38) aanbevolen als nieuwe burgemeester van Laren. Dat heeft de voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Wim van der Zwaan, zojuist bekendgemaakt in de openbare raadsvergadering. De heer Mol (VVD) volgt mevrouw Rinske Kruisinga op, die sinds september 2017 waarnemend burgemeester is in Laren.

De heer Mol is thans wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Voorschoten. Daarnaast is hij lid van het dagelijks bestuur van de regio Holland Rijnland en van de Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg Hollands Midden. Vóór zijn wethouderschap was hij fractievoorzitter in de gemeenteraad van Voorschoten en  in diverse functies werkzaam in Den Haag, waaronder als Hoofd Verenigingszaken en Internationaal bij de VVD en Strategisch Bestuursadviseur bij de Unie van Waterschappen.

De gemeenteraad vindt in de heer Mol de gezochte verbinder met een authentieke bestuursstijl. Hij is aimabel, doelgericht in het werk, communicatief vaardig, analytisch sterk en bestuurlijk sensitief.

De aanbeveling van de raad zal worden aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief na de ondertekening van het Koninklijk Besluit. Naar verwachting zal de beëdiging van de nieuwe burgemeester plaatsvinden op 30 september 2019.

Bron: Gemeente Laren